GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



ΑΥΤΟΥΣΙΑ ΟΛΗ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΦΑΝΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ-ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΞΑΝΘΗΣ

Κύριε Δήμαρχε,


Κύριε Δήμαρχε,

Η ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης «Ξάνθη για Όλους» αφορά την απευθείας ανάθεση της παροχής ιατρικών υπηρεσιών στο Παράρτημα του Κέντρου Κοινότητας Ξάνθης στον οικισμό του Δροσερού Ξάνθης, στον Δημοτικό σας Σύμβουλο και υψηλά αμειβόμενο πρόεδρο της ΔΕΥΑ ΞΑΝΘΗΣ, κύριο Καμαρίδη.

Όπως πολύ καλά θυμάστε το θέμα αυτό είχε εισαχθεί όταν ακόμη τα Συμβούλια γινόταν δια ζώσης και είχε γίνει μία πολύ μεγάλη συζήτηση και είχαν κατατεθεί από πολλούς δημοτικούς συμβούλους διάφορες σοβαρές και συγκεκριμένες προτάσεις που αφορούσαν τις πραγματικά μεγάλες ανάγκες του πληθυσμού που διαμένει στο Δροσερό σε ιατρικές υπηρεσίες, οι οποίες όπως είχε διατυπωθεί και είναι γνωστό σε όλους μας πως δεν καλύπτονται επαρκώς. Μάλιστα στις προτάσεις αυτές για αύξηση των κονδυλίων, για αναζήτηση της δυνατότητας να προσληφθεί ιατρός με πλήρη απασχόληση είχατε δεσμευτεί πως θα εξετάσετε τις προτάσεις που κατατέθηκαν και για το λόγο αυτό αποσύρατε το θέμα.

Το θέμα αυτό το επαναφέρατε στις 1 Ιουνίου 2020 σε ένα δημοτικό συμβούλιο δια περιφοράς με το ίδιο ακριβώς περιεχόμενο. Σε εκείνο το Δημοτικό Συμβούλιο η δημοτική μας παράταξη καταψήφισε το θέμα αναφέροντας επακριβώς: «ο πληθυσμός της περιοχής έχει μεγαλύτερες και ουσιαστικότερες ανάγκες και πιο συγκεκριμένα από έναν παιδίατρο και έναν γενικό γιατρό οι οποίοι θα απασχολούνται καθημερινά με πλήρες ωράριο στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ξάνθης (Παράρτημα στήριξης ΡΟΜΑ στο ΔΡΟΣΕΡΟ). Δεν έχουν ληφθεί υπόψη οι προτάσεις και οι επισημάνσεις που κατατέθηκαν από τους Δημοτικούς Συμβούλους στη συνεδρίαση που είχε εισαχθεί το ίδιο θέμα, είχε καταψηφιστεί και στη συνέχεια είχε αποσυρθεί, προκειμένου να εισαχθεί εκ νέου με τις ανάλογες τροποποιήσεις».

Χωρίς λοιπόν να λάβετε υπόψη σας τις προτάσεις και τις απόψεις των δημοτικών συμβούλων, χωρίς να κάνετε καμία προσπάθεια να δείτε τις πραγματικές ανάγκες των ανθρώπων αυτών, αφού ο σκοπός σας ήταν συγκεκριμένος επιλέξατε το γνωστό σενάριο!  Κάνατε απευθείας ανάθεση στον κύριο Καμαρίδη και  βεβαίως το ποσό των 4.995 ευρώ είναι κομμένο και ραμμένο στο ποσό που δικαιούται να λάβει ο κύριος Καμαρίδης.  Δηλαδή, σε μία συγχρηματοδοτούμενη πράξη, η οποία υλοποιείται με συγκεκριμένους κανόνες και οδηγίες, το ίδιο άτομο που απασχολούνταν μέχρι σήμερα με σύμβαση μίσθωσης έργου την οποία υπέγραφε κάθε χρόνο τώρα θα απασχολείται με απευθείας ανάθεση του Δημάρχου δηλαδή υπεργολαβία, γιατί με αυτόν τον τρόπο δεν χρειάζεται την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου. Πραγματικά αναρωτιόμαστε σε πόσα πολιτικά σφάλματα έχετε διάθεση υποπέσετε προκειμένου να ικανοποιήσετε τα δικά σας παιδιά;

Και για την ιστορία να σας αναφέρω και ένα πολύ ενδιαφέρον στοιχείο. Όταν στις 12/2/2019 στη δημαρχιακή θητεία του κυρίου Δημαρχόπουλου είχε εισαχθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο το ίδιο ακριβώς θέμα για την πρόσληψη παιδιάτρου στο Κέντρο Κοινότητας Ξάνθης με αμοιβή 5.000 ευρώ το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία ενώ μειοψήφησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Ιωάννης Τσεγγελίδης και Εμμανουήλ Τσέπελης διότι όπως δήλωσαν δεν συμφωνούν με την εν λόγω εισήγηση.

Δυστυχώς κύριε Δήμαρχε, για ακόμη μία φορά μας αποδεικνύετε πως αφενός δεν έχετε καμία διάθεση να συζητήσετε και να μελετήσετε τις προτάσεις που καταθέτει η αντιπολίτευση όταν πρόκειται για τα δικά σας παιδιά και αφετέρου δεν έχετε καμία αίσθηση περί δικαίου, διαφάνειας και αξιοκρατίας αποδεικνύοντας ότι για εσάς πάντα «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» και πως τελικά είστε «ακριβός στα πίτουρα και φτηνός στο αλεύρι».

Φάνης Παπαδάκης

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

ΞΑΝΘΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

 


Δεν υπάρχουν σχόλια