GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Οικονόμου: Η τουρκική προκλητικότητα στην ατζέντα του Μητσοτάκη στη Ν. Υόρκη

  Οι τελευταίες προκλήσεις της Τουρκίας θα βρίσκονται στο μενού των επαφών του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Ν.Υόρκη σύμφωνα με όσα είπε ο ο κυβερν...

 


Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται από χθες στις ΗΠΑ προκειμένου να συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Έχει ένα πολύ πυκνό πρόγραμμα συναντήσεων. Χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός παρακάθισε σε δείπνο που παρέθεσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ για επιλεγμένους ηγέτες ευρωπαϊκών και αφρικανικών χωρών.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού περιλαμβάνει ακόμα συναντήσεις με γ.γ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, με τον πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης, Μοχάμεντ Μένφι στις οποίες θα κυριαρχήσουν οι περιφερειακές και οι διεθνείς εξελίξεις με επίκεντρο τον ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή αλλά και την τουρκική προκλητικότητα και παραβατικότητα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι η τουρκική προκλητικότητα υπάρχει έτσι κι αλλιώς στην ατζέντα του πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη, διέψευσε ωστόσο ότι το ερευνητικό σκάφος Nautical Geo παρενοχλήθηκε από τουρκικό σκάφος στα μόλις δύο ναυτικά μίλια από την Κρήτη.

Συναντήσεις με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας και σημαντικούς επενδυτές

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, πρόσθεσε για το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας καθώς και με εκπροσώπους σημαντικών Αμερικανο-εβραϊκών οργανώσεων.

Μέρος της επίσκεψής του ο πρωθυπουργός θα αφιερώσει σε συναντήσεις με σημαντικούς επενδυτές, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Microsoft Μπραντ Σμιθ καθώς τρέχει ήδη η μεγάλη επένδυση της εταιρείας στην Αττική αλλά και το project της χορηγίας της ψηφιακής ξενάγησης στην Αρχαία Ολυμπία. Αύριο ο πρωθυπουργός θα μιλήσει από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ».

Δεν υπάρχουν σχόλια