GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Συμβουλή από τον ΕΟΔΥ: Ποια μάσκα δεν πρέπει να φοράνε οι πολίτες και στα σούπερ μάρκετ

Τρία είναι τα είδη μάσκας προστασίας που μπορούν να φορέσουν οι πολίτες για να προστατευθούν από την εξάπλωση του κορονοϊού. Ωστόσο, μία από...


Τρία είναι τα είδη μάσκας προστασίας που μπορούν να φορέσουν οι πολίτες για να προστατευθούν από την εξάπλωση του κορονοϊού. Ωστόσο, μία από τις 3 δεν συνίσταται για χρήση εντός σούπερ μάρκετ και γενικά η χρήση της από τον γενικό πληθυσμό.

  Συγκεκριμένα ο ΕΟΔΥ ακολουθώντας τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, προειδοποιεί για την σωστή χρήση μάσκας, αλλά και για ποια πρέπει να αποφεύγεται.

  Η μάσκα με βαλβίδα λοιπόν, είναι απαγορευτική για τους πολίτες, καθώς συστήνεται μόνο σε επαγγελματίες Υγείας ή σε εργαζόμενους του υγειονομικού τομέα, όπως γιατρούς και νοσηλευτές.

  Ο λόγος της απαγόρευσης οφείλεται στο γεγονός ότι είναι πολύπλοκη στη χρήση της, γιατί είναι μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας και χρειάζεται ειδική εκπαίδευση, μια γνώση που δεν κατέχει το γενικό κοινό.

  Συγκεκριμένα ο ΕΟΔΥ τονίζει πως «Η μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας με/ή χωρίς βαλβίδα, προορίζεται για χρήση από επαγγελματίες υγείας και δεν συνιστάται για χρήση από το κοινό . Είναι σχεδιασμένη για την προστασία του ατόμου που τη φορά και κατατάσσεται στον εξοπλισμό ατομικής προστασίας του υγειονομικού προσωπικού, καθώς παρεμποδίζει την έκθεσή του σε αερογενώς μεταδιδόμενους μικροοργανισμούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια