GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ένας καινούργιος αγώνας ξεκινά για εκπαιδευτικούς και μαθητές με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Εμβολιασμένοι σε μεγάλο βαθμό οι δάσκαλοι της Ξάνθης


Εμβολιασμένοι σε μεγάλο βαθμό οι δάσκαλοι της Ξάνθης


Δημ. Ντούμος:

«Όλα έτοιμα για την υποδοχή των μαθητών…»

  Ολοκληρώθηκαν όλες οι σχετικές προετοιμασίες για την έναρξη του νέου σχολικού έτους και η στελέχωση των σχολείων έγινε νωρίτερα από κάθε άλλη φορά και, όπως και το προηγούμενο σχολικό έτος, τα σχολεία θα είναι έτοιμα να υποδεχτούν μαθητές και μαθήτριες στις προκαθορισμένες ημερομηνίες.

  Ελάχιστες είναι οι έκτακτες εκκρεμότητες που αναμένεται να υπάρξουν εντός του μηνός, σημειώνει ο Πρόεδρος του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης, κύριος Δημήτριος Ντούμος, ερωτηθείς σχετικά με τις προετοιμασίες ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, στις 13 Σεπτεμβρίου.

  «Πάγιο είναι κάθε φορά το αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας για έγκαιρη ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών που αφορούν τις κτηριακές υποδομές αλλά και την κάλυψη όλων των κενών θέσεων σε έμψυχο δυναμικό, προκειμένου κάθε τμήμα να έχει το δικό του δάσκαλο αλλά και να υπάρχουν εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων στις σχολικές μονάδες…» όπως αναφέρει ο ίδιος, επισημαίνοντας παράλληλα, ότι, «ευχάριστο είναι το γεγονός ότι στις θέσεις του βρίσκεται πριν την 1η Σεπτεμβρίου ένας μεγάλος αριθμός αναπληρωτών. Ενώ, πάγια είναι η θέση μας και στο θέμα των προσλήψεων που πρέπει να γίνονται κάθε χρόνο, λόγω των συνταξιοδοτήσεων που μεσολαβούν…».

Κτηριακή υποδομή

  Όσον αφορά το θέμα της κτηριακής υποδομής, ο κύριος Δημ. Ντούμος επισημαίνει πως είναι μείζονος σημασίας καθώς αφορά την ασφάλεια και τη λειτουργικότητα των σχολικών μονάδων, γι’ αυτό και η ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων ενεργειών πρέπει να γίνεται πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Ενώ, για όσα έργα συνεχίζονται και κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, θα πρέπει να συνεχίσουν να λαμβάνονται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφάλειας.

Υγειονομικά μέτρα

  Μέσα σε συνθήκες πανδημίας ξεκινούν τα σχολεία για δεύτερη συνεχή χρονιά. Ως εκ τούτου απαιτείται να διατηρηθεί η εγρήγορση και να τηρούνται όλοι οι σχετικοί κανόνες υγειονομικής ασφάλειας. Αν και δεν έχουν φτάσει ακόμη τα υγειονομικά πρωτόκολλά του ΕΟΔΥ στις σχολικές μονάδες, ο κ. Δημ. Ντούμος εκτιμά πως ελάχιστες θα είναι οι διαφοροποιήσεις σε ό,τι αφορά τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό σε σχέση με αυτά που εφαρμόστηκαν πέρσι.

  Ο ίδιος ζητά για μία ακόμη φορά, εκφράζοντας έτσι την άποψη και της υπόλοιπης εκπαιδευτικής κοινότητας, να υπάρξει χωρισμός τμημάτων με ανώτερο αριθμό τα 15 άτομα, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας. Παράλληλα, ζητά την εφαρμογή μέτρων για τους μαθητές που μετακινούνται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός που θα μπορούσε να ευνοήσει την εξάπλωση του ιού. Ενώ, ζητά έξτρα κονδύλια για την προμήθεια υλικών που είναι απαραίτητα για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, καθώς μόνιμο προσωπικό για την καθαριότητα και την απολύμανση των σχολικών αιθουσών αλλά και των κενών που μπορεί να προκύψουν μέσα σε αυτές τις ειδικές συνθήκες που ζούμε. Επίσης, πέρα από τους μαζικούς εμβολιασμούς θεωρεί πως θα πρέπει να γίνονται και συνεχή τεστ για να υπάρχει αντικειμενική αποτύπωση της υγειονομικής εικόνας μέσα στα σχολεία.

  Ο ίδιος θεωρεί βασικό να πραγματοποιηθούν φέτος εκπαιδευτικές δράσεις που θα βοηθήσουν στην κάλυψη μαθησιακών κενών που δημιουργήθηκαν στους μαθητές λόγω της εξ αποστάσεως διδασκαλίας.

Εμβολιασμένοι σε μεγάλο βαθμό οι δάσκαλοι της Ξάνθης

  Το 70% με 80% των εκπαιδευτικών είναι εμβολιασμένο με την Ξάνθη μάλιστα, ήδη από την προηγούμενη σχολική χρονιά, να πρωτοστατεί στους μαζικούς εμβολιασμούς εκπαιδευτικών, όπως τονίζει ο κ. Δημ. Ντούμος.

Επιτακτική ανάγκη να συνεχιστούν τα μαθητικά γεύματα

  Ως θετικό χαρακτηρίζει το μέτρο των σχολικών γευμάτων ο κ. Δημ. Ντούμος τονίζοντας ότι, θα πρέπει όχι απλώς να συνεχιστεί, αλλά και να επεκταθεί σε όλες τις σχολικές μονάδες, καθώς πέρα από την στήριξη που παρέχει σε πολλές οικογένειες, οι οποίες δυσκολεύονται στους χαλεπούς καιρούς της κρίσης, προωθεί την υγιεινή διατροφή.

  «Καλή σχολική χρονιά με υγεία σε όλους. Θεωρώ πως αν και δεύτερη χρονιά σε συνθήκες πανδημίας όλα θα πάνε καλά. Αρκεί να ακολουθήσουμε όλοι τις οδηγίες των ειδικών…» καταλήγει ο ίδιος, στέλνοντας έτσι και ένα μήνυμα αισιοδοξίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια