GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Αλλάζει το σκηνικό του καιρού – Σφοδρή κακοκαιρία προ των πυλών στα ηπειρωτικά

Ο καιρός από σήμερα Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου θα παρουσιάσει σημαντική μεταβολή με τοπικές βροχές και καταιγίδες από τις πρώτες ώρες στο Ιόνιο κ...


Ο καιρός από σήμερα Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου θα παρουσιάσει σημαντική μεταβολή με τοπικές βροχές και καταιγίδες από τις πρώτες ώρες στο Ιόνιο και στα ορεινά της Κεντροδυτικής Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Πελοποννήσου, ενώ βρίσκεται σε πλήρη ισχύ το έκτακτο δελτίο καιρού. 

Τα φαινόμενα έως το μεσημέρι θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά πλην της Θράκης και θα ενισχυθούν, ενώ υπάρχει και πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων.

Οι ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα διατηρηθούν και την Κυριακή, φτάνοντας κατά τόπους τα 7 μποφόρ ενώ στο Ιόνιο οι μεταβαλλόμενοι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 30-32 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και τους 28-30 βαθμούς Κελσίου στις νησιωτικές περιοχές.

Από σήμερα Κυριακή (05-09-2021) προβλέπεται κακοκαιρία και από τα δυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά:

Τους θυελλώδεις βόρειους βορειοανατολικούς ανέμους στο Αιγαίο τη Δευτέρα (06-09-2021) και την Τρίτη (07-09-2021), με ένταση 7 με 8 και πιθανώς την Τρίτη 9 μποφόρ.

Την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας της τάξεως των 5 με 6 βαθμών Κελσίου, στα δυτικά και τα βόρεια την Κυριακή και στις υπόλοιπες περιοχές τη Δευτέρα.

Πιο αναλυτικά:

-Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, θα εκδηλωθούν από τις πρωινές ώρες της Κυριακής (05-09-2021) στα νησιά του Ιονίου και προς το μεσημέρι στην Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Στερεά, τη δυτική και βαθμιαία την ανατολική Πελοπόννησο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία.

Τα έντονα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν από τις βραδινές ώρες της Κυριακής στα βορειοδυτικά. Τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (06-09-2021) τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο, όπου προβλέπεται να εξασθενήσουν από το μεσημέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια