GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Πως θα βάψετε τα μαλλιά σας μόνες σας στο σπίτι

  H βαφή των μαλλιών στο σπίτι δεν είναι ένα εύκολο task, απαιτεί συγκεκριμένα προϊόντα και εξαρτήματα, καθώς και γνώση συγκεκριμένων τεχνικών.

 


H βαφή των μαλλιών στο σπίτι δεν είναι ένα εύκολο task, απαιτεί συγκεκριμένα προϊόντα και εξαρτήματα, καθώς και γνώση συγκεκριμένων τεχνικών.

Οι γυναίκες έχουν αρκετούς λόγους να προτιμούν να βάφουν στο σπίτι μόνες τους τα μαλλιά τους, αντί στο κομμωτήριο -μπορεί να είναι το κόστος ή το γεγονός ότι δεν έχει ελεύθερο χρόνο.

Επίσης, μπορεί να εμπιστεύονται μια συγκεκριμένη μάρκα βαφών, την οποία δε βρίσκουν σε κοντινό hair salon. Καθώς στην αγορά υπάρχουν αμέτρητες βαφές μαλλιών, όταν μία γυναίκα μείνει ικανοποιημένη από μια συγκεκριμένη, δύσκολα θα την αποχωριστεί.

Φορώντας τη φόρμα της ή ακόμα και την πιτζάμα της, όταν βρει διαθέσιμο χρόνο στην άνεση του σπιτιού της, θα ασχοληθεί με το κομμάτι της βαφής των μαλλιών και μάλιστα θα απολαύσει τη διαδικασία.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε βασικά tips και συμβουλές από κορυφαίους hair colorists για να πετύχετε το χρώμα των μαλλιών που επιθυμείτε και το αποτέλεσμα να είναι ισάξιο με αυτό του κομμωτηρίου.

Μην εμπιστεύεστε το μοντέλο στο κουτί

Σίγουρα, η γυναίκα που χαμογελάει στο μπροστινό μέρος του κουτιού της βαφής φαίνεται όμορφη, ωστόσο το χρώμα των μαλλιών της είναι απλά μία φαντασίωση. «Το χρώμα της συσκευασίας τις περισσότερες φορές είναι πιο ανοιχτό από τα μαλλιά του μοντέλου που βλέπετε στη φωτογραφία» λέει ο colorist Dana Ionato του κομμωτηρίου Sally Hershberger Downtown στη Νέα Υόρκη. «Οι  βαφές για το σπίτι είναι πολύ πιο ισχυρές από αυτές που χρησιμοποιούμε στο κομμωτήριο -έτσι τις περισσότερες φορές κάνουν πιο ανοιχτό το χρώμα από αυτό που βλέπετε στο κουτί». Μια καλύτερη εκτίμηση για το πώς θα καταλήξει το χρώμα είναι το γράφημα που συνήθως υπάρχει στο κουτί, το οποίο σας δείχνει το τελικό χρώμα, ανάλογα με την απόχρωση που έχουν τα μαλλιά σας πριν τα βάψετε.

Αγοράστε δύο κουτιά

Εάν τα μαλλιά σας έχουν ξεπεράσει τους ώμους σας -ή είναι μέχρι τους ώμους- και είναι εξαιρετικά χοντρά, χρησιμοποιήστε δύο κουτιά της ίδιας απόχρωσης για να εξασφαλίσετε πλήρη κάλυψη. Απλά φροντίστε να αναμείξετε τις βαφές σε ένα γυάλινο ή πλαστικό μπολ -αν είναι μεταλλικό θα οξειδώσει τη βαφή και θα προκαλέσει αλλαγή χρώματος.

Εξετάστε την υφή των μαλλιών σας

Η υφή των μαλλιών έχει σημασία όταν βάφετε τα μαλλιά σας. Τα χοντρά, σγουρά, φριζαρισμένα ή ατίθασα μαλλιά απορροφούν το χρώμα πιο γρήγορα, σε αντίθεση με τα λεπτά μαλλιά.

Τι σημαίνει αυτό για εσάς όταν στέκεστε στο διάδρομο με τις βαφές; Εάν τα μαλλιά σας είναι φριζαρισμένα ή σγουρά, επιλέξτε ένα ζεστό χρώμα (χρυσό, χαλκό, χάλκινο), αλλά λίγο πιο ανοιχτό από το φυσικό σας. Αν τα μαλλιά σας είναι απαλά και ίσια, επιλέξτε πιο ψυχρές αποχρώσεις (σαμπανιζέ, μπεζ) που είναι ελαφρώς πιο σκούρες από το φυσικό σας.

Όταν κάνετε ρίζα

«Εάν κάνετε μόνο ρίζα, θα συνιστούσα να βάλετε λάδι καρύδας ή μια μάσκα βαθιάς περιποίησης από τη μέση έως τις άκρες, ώστε να διατηρήσετε την ελαφριά υφή των μαλλιών σας» λέει η hair colorist με έδρα τη Νέα Υόρκη, Rachel Bodt. Προτείνει επίσης να προσθέσετε βαζελίνη γύρω από τη γραμμή των μαλλιών για να μη βάψετε κατά λάθος το δέρμα σας.

Προσθέστε νερό

Πριν ξεπλύνετε το χρώμα, ρίξτε λίγο νερό στο κεφάλι σας και τρίψτε τα μαλλιά σας με τα χέρια σας για λίγα δευτερόλεπτα. «Διαλύει τη βαφή και την πάει σε όλη την επιφάνεια του κεφαλιού, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα» αναφέρει η Ionato.

Προσοχή στη βαφή που θα επιλέξετε

Το πιο βασικό tip, το αφήσαμε για το τέλος. Προσοχή στη βαφή που θα αγοράσετε. Εμπιστευτείτε brands που έχουν δείξει την αξία τους στον τομέα της περιποίησης των μαλλιών, και έχουν θετικά reviews. Στο κολλάζ που ακολουθεί, επιλέξαμε κάποιες από τις κορυφαίες βαφές που κυκλοφορούν στην αγορά, σε μεγάλη γκάμα αποχρώσεων, και σας προτείνουμε να δοκιμάσετε άμεσα.

Korres, Argan Oil Advanced Colorant: H Νο1 βαφή μαλλιών στο φαρμακείο. H Korres Argan Oil Advanced Colorant, με την αποκλειστική τεχνολογία Pigment-Lock, χαρίζει έντονο χρώμα με λάμψη, διάρκεια, 100% κάλυψη των λευκών και μαλλιά super απαλά με υγιή όψη!

Βαφή Μαλλιών Garnier Color Sensation:

L’Oréal Paris Colorista Permanent Gel: Πιστεύετε ότι τα μαλλιά σας είναι θαμπά και άψυχα; Τι θα λέγατε να τα αναζωογονήσετε λίγο; Η μόνιμη βαφή μαλλιών L’Oréal Paris Colorista δίνει στα μαλλιά σας ένα έντονο χρώμα που διαρκεί. Απολαύστε μια στιγμή μόνο για τον εαυτό σας και δημιουργήστε ένα κομμωτήριο στο σπίτι σας.

Ιδιότητες:

Πηγή: bovary.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια