GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Η Ομοσπονδία Γονέων ΑΜΘ, για τη νέα σχολική χρονιά: «Παρόλο που στη χώρα μας καλπάζει η μετάλλαξη «Δ», που φαίνεται να είναι πιο μεταδοτική και να πλήττει ιδιαίτερα τα παιδιά, τα σχολεία είναι εντελώς απροετοίμαστα…»

Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε όμως αντί για αισθήματα χαράς, αισιοδοξίας και συγκίνησης που πάντα νιώθουμε οι γονείς και τα παιδιά μας αυτές...


Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε όμως αντί για αισθήματα χαράς, αισιοδοξίας και συγκίνησης που πάντα νιώθουμε οι γονείς και τα παιδιά μας αυτές τις μέρες, συσσωρεύεται η ανησυχία, η αγωνία και η ανασφάλεια για τους όρους με τους οποίους ανοίγουν τα σχολεία, οι οποίοι είναι ίδιοι και χειρότεροι με πέρυσι. Κι αυτό γιατί, παρόλο που στη χώρα μας καλπάζει η μετάλλαξη «Δ», που φαίνεται να είναι πιο μεταδοτική και να πλήττει ιδιαίτερα τα παιδιά, τα σχολεία είναι εντελώς απροετοίμαστα.

  Το νέο υγειονομικό πρωτόκολλο του Υπουργείου Παιδείας αναφέρει ότι ένα τμήμα θα κλείνει αν νοσήσει το 50%+1 των μαθητών, ενώ δε θα γίνεται τηλεκπαίδευση. Γεγονός που θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε ταχύτατη εξάπλωση του ιού (σύμφωνα με τους ειδικούς), αλλά και θα οδηγήσει τους μαθητές σε τεράστια γνωστικά κενά, αφού οι εκπαιδευτικοί θα καλούνται να προχωρούν την ύλη σε τάξεις που θα απουσιάζουν πολλοί μαθητές. Άρα, οδηγούμαστε σε τρίτη χρονιά συσσωρευμένων γνωστικών κενών.

  Για άλλη μια φορά βλέπουμε να μη λαμβάνεται κανένα προληπτικό μέτρο:

  Συνεχίζουν να χρονίζουν και να συσσωρεύονται χρόνια προβλήματα υποδομών:

  Παρά τους διθυράμβους της κυβέρνησης, η χρονιά ξεκινάει με πολλά κενά εκπαιδευτικών κάθε βαθμίδας και κατηγορίας:

  Τέτοια είναι τα αποτελέσματα της διαχρονικής υποχρηματοδότησης της εκπαίδευσης, της αντιμετώπισής της σαν «κόστος», της λογικής «να βάλει το χέρι στην τσέπη» ο γονιός, την ίδια περίοδο που η ακρίβεια καλπάζει. Την ίδια ώρα που προσφέρονται απλόχερα εκατομμύρια για την κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών και για τις ΝΑΤΟϊκές δαπάνες (1η χώρα στον κόσμο! Πόσα νηπιαγωγεία, σχολεία, εκπαιδευτικοί θα χρηματοδοτούνταν με τα ποσά που δίνονται για να γίνει η περιοχή μας πεδίο βολής των Αμερικάνων;).

  Παράλληλα η χρονιά που ξεκινάει, είναι η χρονιά που θα γίνει προσπάθεια να υλοποιηθούν οι αντιεκπαιδευτικές αλλαγές που νομοθετήθηκαν τα τελευταία χρόνια και μες στο καλοκαίρι. Αυτές που διαμορφώνουν σχολεία κατηγοριοποιημένα, των χορηγών, των εμποδίων στη μόρφωση, της αξιολόγησης της επιχειρηματικής λειτουργίας.

  Πλέον δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Οι ευθύνες της κυβέρνησης και του υπουργείου είναι εγκληματικές!

  Εδώ και τώρα μέτρα για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία:

  Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων, τις Ενώσεις Γονέων να βρίσκονται στα σχολεία, να επαγρυπνούν για ζητήματα και προβλήματα που προκύπτουν, να συνεργαστούν με τους συλλόγους των εκπαιδευτικών, διεκδικώντας την ασφαλή λειτουργία των σχολείων! Τους καλούμε την Τετάρτη 15/9, στις κατά τόπους συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που καλούν οι Σύλλογοι των εκπαιδευτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια