GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Τέλος οι προσαγωγές εκπαιδευτικών για μηνύσεις αρνητών με εντολή Θεοδωρικάκου

Να διασφαλιστεί ότι οι αστυνομικοί δεν θα προσάγουν στα Αστυνομικά Τμήματα εκπαιδευτικούς που εφαρμόζουν το νόμο για τα μέτρα προστασίας ενά...


Να διασφαλιστεί ότι οι αστυνομικοί δεν θα προσάγουν στα Αστυνομικά Τμήματα εκπαιδευτικούς που εφαρμόζουν το νόμο για τα μέτρα προστασίας ενάντια στον κορωνοϊό, ζήτησε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Θεοδωρικάκος από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Μιχάλη Καραμαλάκη.

«Εφόσον προκύπτουν θέματα μηνύσεων, η διαδικασία που ακολουθείται θα πρέπει να γίνεται χωρίς την μετάβαση των εκπαιδευτικών στα Α.Τ. Στόχος όλων πρέπει να είναι η διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των σχολικών μονάδων και η προστασία του αναγκαίου εκπαιδευτικού κλίματος που πρέπει να υπάρχει στα σχολεία», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, παρέμβαση στον ποινικό κώδικα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της σχεδιάζει η κυβέρνηση με αφορμή τις εντάσεις που παρατηρούνται με αρνητές στα σχολεία.

Ειδικότερα, θα προβλέπεται εξαίρεση του αυτοφώρου για τις επιθέσεις αυτές, που σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει πλέον η δυνατότητα αυτή για κάποιον λειτουργό που τηρεί τα νόμιμα.

Επίσης, επισημαίνεται πως σε περιστατικά προπηλακισμού θα παρεμβαίνει η αστυνομία.

Μάλιστα κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει και εγκύκλιος από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Χθες ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής ζήτησε με παραγγελία του σε όλες τις εισαγγελίες της χώρας να διερευνώνται ταχύτατα και με αυστηρή τήρηση του νόμου τα περιστατικά κατά εκπαιδευτικών που βρίσκονται στο στόχαστρο ενεργειών αντιεμβολιαστών. Το πρώτο συμβάν, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, σημειώθηκε σε δημοτικό σχολείο της Κατερίνης, όπου γονείς, γνωστοί στην τοπική κοινωνία για τις αντικοινωνικές απόψεις τους, απαιτούσαν να γίνει δεκτή η κόρη τους στην τάξη χωρίς μάσκα και χωρίς τεστ. Εν συνεχεία τράβηξαν βίντεο στο οποίο ο πατέρας μεταφέρει τη συνομιλία που είχε με τον διευθυντή και χαρακτηρίζει τους άλλους γονείς, που συμμορφώνονται με τον νόμο, «εγκληματίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια