GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Τα οφέλη των εσπεριδοειδών στην υγεία του παιδιού

Δεν είναι μυστικό: Τα πορτοκάλια, τα μανταρίνια, ακόμη και τα πιο… αντιπαθητικά λεμόνια, αποτελούν ισχυρούς συμμάχους για την καλή υγεία του...


Δεν είναι μυστικό: Τα πορτοκάλια, τα μανταρίνια, ακόμη και τα πιο… αντιπαθητικά λεμόνια, αποτελούν ισχυρούς συμμάχους για την καλή υγεία του παιδιού σας. Ωστόσο, δεν είναι όλα τα δώρα τους εξίσου γνωστά. Τα παρακάτω οφέλη των εσπεριδοειδών ίσως σας πείσουν… να το πείσετε να τα δοκιμάσει!

Τα οφέλη των εσπεριδοειδών για την υγεία του παιδιού σας

Είναι πλούσια σε Βιταμίνη C

Δεν θα μπορούσαμε να μην ξεκινήσουμε από το πιο δημοφιλές χαρακτηριστικό τους: Την περιεκτικότητά τους σε Βιταμίνη C. Εκτός από τον ρόλο της στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού του, αυτή η βιταμίνη είναι και ένα πολύ ισχυρό αντιοξειδωτικό. Ένα πορτοκάλι μεγάλου μεγέθους περιέχει το 150% της ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας, ενώ ακόμη και ένα μανταρίνι είναι ικανό να καλύψει το 60% των ημερήσιων αναγκών του παιδιού σας.

Περιέχουν κάλιο

Μπορεί η μπανάνα να έχει πάρει τον… τίτλο του φρούτου με την υψηλότερη περιεκτικότητα στο κάλιο, όμως τα εσπεριδοειδή την ανταγωνίζονται ευθέως. Εκτός από αυτό το πολύτιμο μέταλλο, περιέχουν και ασβέστιο, μαγνήσιο και φώσφορο.

Διαθέτουν… ποικιλία σε φυτικές ίνες

Ξέρουμε ότι τα φρούτα αποτελούν καλή πηγή φυτικών ινών. Ωστόσο, τα περισσότερα από αυτά είναι πλούσια κυρίως σε αδιάλυτες φυτικές ίνες, οι οποίες διευκολύνουν την πέψη. Τα εσπεριδοειδή κάνουν τη διαφορά! Βλέπετε, πλάι στις αδιάλυτες φυτικές ίνες, περιέχουν και άλλες τόσες διαλυτές, οι οποίες ενισχύουν την καρδιαγγειακή μας υγεία.

Αποτελούν υγιεινή λύση

Ένα ώριμο πορτοκάλι – ή ακόμη καλύτερα, μερικά μανταρίνια – μπορούν να κατευνάσουν την ανάγκη του παιδιού για γλυκό. Έτσι, μπορούν να σας βοηθήσουν να μειώσετε τις ανθυγιεινές τροφές που καταναλώνει.

Είναι γεμάτα φλαβονοειδή

Ξέρατε ότι τα εσπεριδοειδή περιέχουν σχεδόν 50 διαφορετικά φλαβονοειδή; Αυτά τα ισχυρά αντιοξειδωτικά θα το προστατεύσουν από τις φλεγμονές, θα ενισχύσουν την υγεία του εγκεφάλου και της καρδιάς του και θα του χαρίσουν τις αντικαρκινικές τους ιδιότητες.

Μπορούν να το πείσουν να πιει νερό

Είναι απίστευτο το πόσα πολλά παιδιά αρνούνται να πιουν το νερό που έχουν ανάγκη – τουλάχιστον αν η δίψα τους δεν χτυπήσει κόκκινο. Τα εσπεριδοειδή τα βοηθούν να ενυδατωθούν με δύο τρόπους. Από τη μία πλευρά, αποτελούνται κατά 90% από νερό. Έτσι, αρκεί το μικρό σας να φάει ένα πορτοκάλι για να καλύψει κάποιο μέρος των αναγκών του. Από την άλλη, στύβοντας λίγο χυμό πορτοκαλιού μέσα στο νερό του, ενδέχεται να το «ξεγελάσετε» να πιει περισσότερο!

Πηγή: imommy.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια