GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ελληνική Λύση: Το κολυμβητήριο της Ξάνθης εξελίσσεται σε σύγχρονο “γεφύρι της Άρτας”

Ερώτηση έχει κατατεθεί στη  Βουλή από βουλευτές της Ελληνικής Λύσης  με θέμα «Το κολυμβητήριο της Ξάνθης εξελίσσεται  σε σύγχρονο “γεφύρι τη...


Ερώτηση έχει κατατεθεί στη  Βουλή από βουλευτές της Ελληνικής Λύσης  με θέμα «Το κολυμβητήριο της Ξάνθης εξελίσσεται  σε σύγχρονο “γεφύρι της Άρτας”»

Στην απάντηση του το αρμόδιο Υπουργείο, μεταξύ άλλων αναφέρει:

“η αρμοδιότητα για την εύρυθμη λειτουργία, τη συντήρηση και την αναβάθμιση ανήκει στον Δήμο Ξάνθης. Επιπλέον, το έργο αναβάθμισης και επαναλειτουργίας του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Ξάνθης δεν είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2021 της ΓΓΑ εφόσον δεν έχει υποβληθεί από το Δήμο Ξάνθης σχετικό αίτημα στην υπηρεσία μας.”

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θεσσαλονίκη, 13/07/2021

Των: Αποστόλου Αβδελά, Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Χήτα, Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης

ΠΡΟΣ:  Την κ. Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμο

ΘΕΜΑ:   «Το κολυμβητήριο της Ξάνθης εξελίσσεται σε σύγχρονο “γεφύρι της Άρτας”»

Κυρία Υπουργέ,

Σύμφωνα με ενημέρωση από κατοίκους της Ξάνθης και σύμφωνα με ανάρτηση σε τοπική ιστοσελίδα του Διαδικτύου, το κολυμβητήριο της Ξάνθης, το παλαιότερο σε όλη την Βόρεια Ελλάδα, από το 2010 δεν έχει λειτουργήσει, με εξαίρεση κάποιους μήνες, το καλοκαίρι του 2014, όταν και το επέτρεψαν οι καιρικές συνθήκες, αφού και εκείνη τη μικρή περίοδο το κολυμβητήριο δε λειτουργούσε, όπως θα έπρεπε. Το ως άνω έχει εγκαταλειφθεί και ουκ ολίγες φορές, άγνωστοι έχουν μπει στον περιβάλλοντα χώρο του και έχουν προκαλέσει ζημιές, ακόμη και στα γραφεία των συλλόγων που εδρεύουν εντός της περιμέτρου του. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Κ.Ο. Ξάνθης επισημαίνει ότι: «Το κολυμβητήριο της Ξάνθης είναι ουσιαστικά έντεκα χρόνια κλειστό. Άνοιξε για ένα μικρό διάστημα το 2014, τους καλοκαιρινούς μήνες, και μετά έκλεισε, γιατί δεν μπορούσε να λειτουργήσει. Για να καταλάβει ο κόσμος, το 2014, όταν και λειτούργησε για λίγους μήνες το κολυμβητήριο, η θερμοκρασία του νερού ήταν στους 19 βαθμούς. Τα παιδιά έκαναν προπόνηση δίχως θέρμανση. Απλά λειτούργησε και ελπίζαμε όλοι πως επιτέλους θα δοθεί μια λύση, αλλά αυτό δεν έχει γίνει ακόμη». Αυτή την στιγμή, οι κολυμβητικές προπονήσεις των αθλούμενων της περιοχής γίνονται στην Κομοτηνή: «Προσπαθούμε μέσα από διάφορες εκδηλώσεις να δημοσιοποιήσουμε το πρόβλημα που αφορά όλη την Ξάνθη», επισημαίνει ο πρόεδρος του Κ.Ο. Ξάνθης και ζητάει από τους αρμοδίους να κάνουν αυτό που πρέπει για να ανοίξει, επιτέλους, το κολυμβητήριο, να λειτουργήσει και να μην θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται η κ. Υπουργός:

Σε ποιες ενέργειες προτίθεσθε να προβείτε για την αποκατάσταση των προβλημάτων του Κολυμβητήριου Ξάνθης, προκειμένου, αφενός, να λειτουργήσει το εν λόγω, το ταχύτερο δυνατόν και αφετέρου, να αποτελέσει μια ασφαλή και λειτουργική αθλητική εγκατάσταση;

Σε ποιες ενέργειες προτίθεσθε να προβείτε, προκειμένου να εξασφαλισθούν, τόσο η αναγκαία περιφρούρηση των εγκαταστάσεων του Κολυμβητηρίου της Ξάνθης, όσο και η ασφάλεια και προστασία των αθλητών που το χρησιμοποιούν;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

Α.Π. Γρ. Κ/Ε: 556

ΠΡΟΣ: Βουλή των Ελλήνων Τμήμα Ερωτήσεων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Βουλευτές κ.κ. Αβδελά Α., Χήτα Κ.

(δια της Βουλής των Ελλήνων)

ΘΕΜΑ: Απάντηση στην υπ’ αριθμ. πρωτ. 8044/15-7-2021 Ερώτηση των Βουλευτών κ.κ. Αβδελά Α. Χήτα Κ.

ΣΧΕΤ.: Η υπ’ αριθμ. πρωτ. ΥΠΠΟΑ/339241/16-7-2021 εισερχόμενη Ερώτηση.

Σε απάντηση της ως άνω Ερώτησης, σας ενημερώνουμε ότι δεδομένου ότι το Δημοτικό Κολυμβητήριο Ξάνθης δεν περιλαμβάνεται στα Ν.Π.Δ.Δ. που σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 53 (ΦΕΚ 53/Α’/98) εποπτεύονται από τη ΓΓΑ, η αρμοδιότητα για την εύρυθμη λειτουργεία, τη συντήρηση και την αναβάθμιση ανήκει στον Δήμο Ξάνθης.

Επιπλέον, το έργο αναβάθμισης και επαναλειτουργίας του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Ξάνθης δεν είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2021 της ΓΓΑ εφόσον δεν έχει υποβληθεί από το Δήμο Ξάνθης σχετικό αίτημα στην υπηρεσία μας.

Στο πλαίσιο της αθλητικής μας μεταρρύθμισης, εντάσσεται και η εφαρμογή ενός πανελλαδικού σχεδίου αναβάθμισης και αξιοποίησης υφιστάμενων και νέων υποδομών για την περαιτέρω ανάπτυξη του αθλητισμού, καθώς και τη διεξαγωγή αθλητικών εκδηλώσεων. Στόχος μας, οι αθλητικές εγκαταστάσεις να αποτελέσουν πόλο δραστηριοτήτων αθλητισμού, πολιτισμού και αναψυχής και επιδιώκουμε συστηματικά την ορθή αξιοποίηση και τη χρήση χώρων ή εγκαταστάσεων. Είναι γνωστό, ότι δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην εξωστρέφεια του αθλητισμού, στην διεκδίκηση και διοργάνωση αθλητικών γεγονότων και στην αξιοποίηση υποδομών, όχι μόνο ως μηχανισμού περαιτέρω ανάπτυξης και προβολής του αθλητισμού, αλλά και ως εργαλείο προβολής του τόπου μας και του πολιτισμού μας, ενίσχυσης του αθλητικού τουρισμού, καθώς και ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας.

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια