GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Βάλε φρένο στην υπέρταση με αυτές τις τροφές

  Πάνω από 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλον τον κόσμο έχουν υπέρταση, η οποία ορίζεται ως επίπεδο συστολικής αρτηριακής πίεσης 130 mm Hg ή ...

 


Πάνω από 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλον τον κόσμο έχουν υπέρταση, η οποία ορίζεται ως επίπεδο συστολικής αρτηριακής πίεσης 130 mm Hg ή περισσότερο, διαστολικής αρτηριακής πίεσης άνω των 80 mm Hg, ή και τα δύο.

Υπάρχουν φάρμακα για την υπέρταση, συμπεριλαμβανομένων των αναστολέων μετατροπής της αγγειοτενσίνης, που χρησιμοποιούνται συνήθως για τη μείωση των επιπέδων αρτηριακής πίεσης.

Ωστόσο, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του iatropedia.gr, οι αλλαγές στον τρόπο ζωής, όπως για παράδειγμα στη διατροφή, μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων αρτηριακής πίεσης και του κινδύνου καρδιακής νόσου.

Μια υγιεινή διατροφή είναι απαραίτητη για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης και τη διατήρηση των βέλτιστων επιπέδων.

Έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωση ορισμένων τροφών, ειδικά εκείνων που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά όπως το κάλιο και το μαγνήσιο, μειώνει τα επίπεδα αρτηριακής πίεσης.

Οι οκτώ καλύτερες τροφές για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης είναι οι ακόλουθες:

Το μπρόκολο είναι γνωστό για τις πολλές ευεργετικές επιδράσεις του στην υγεία, συμπεριλαμβανομένης της υγείας του κυκλοφορικού συστήματος. Για παράδειγμα, η προσθήκη αυτού του σταυρανθούς λαχανικού στη διατροφή μπορεί να είναι ένας έξυπνος τρόπος για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Το μπρόκολο είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά φλαβονοειδών, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης ενισχύοντας τη λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων και αυξάνοντας τα επίπεδα του αζώτου στο σώμα.

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια