GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


“Αστακός” η Αλεξανδρούπολη απο Αμερικανικές Δυνάμεις!

  *Του Χρήστου Μαζανίτη


 *Του Χρήστου Μαζανίτη

Ήταν στις 10 Ιουλίου όταν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ανέφερε στον Αμερικανό Πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ την φράση: «η Αλεξανδρούπολη θα μετατραπεί σε Σούδα του Βορρά».

Τότε ήταν η εντυπωσιακή αποβίβαση των αμερικανικών δυνάμεων στην Αλεξανδρούπολη, στο πλαίσιο της μεγαλύτερης άσκησης του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, με τίτλο «Defender Europe 2021» ανέδειξε τα κοινά αμυντικά σχέδια, που σύντομα – στις 14 Οκτωβρίου – αναμένεται να αποτυπωθούν και εγγράφως με την υπογραφή της αναβαθμισμένης Αμοιβαίας Συμφωνίας Αμυντικής Συνεργασίας (Mutual Defence Cooperation Agreement – MDCA), από τον Νίκο Δένδια στην Ουάσιγκτον.

Χθες, βρέθηκε στην Αλεξανδρούπολη ο Αμερικανός Διοικητής COL Dennis Butters,του Area Support Group-Black Sea/ 21st Theater Sustainment Command.

Η αντιπροσωπεία των Αμερικανών είχε συνάντηση εργασίας με την διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος της Αλεξανδρούπολης.

Συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο Κωνσταντίνο Χατζημιχαήλ, με τον οποίο ακολούθησε ευρεία σύσκεψη κατά την οποία εξετάστηκαν όλες οι λεπτομέρειες για την τεράστια επιχείρηση μεταφοράς εναέριων μέσων που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Όπως είχε προϊδεάσει σε δημοσιεύματα το enikos.gr το καλοκαίρι, θα πρόκειται για την μεγαλύτερη παρουσία αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή, κάτι που επιβεβαιώνει με δηλώσεις του και ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ.

«Θα έχουμε μια μεγάλη άφιξη το Νοέμβριο στην Αλεξανδρούπολη, θα είναι ο μεγαλύτερος αριθμός αεροσκαφών και ελικοπτέρων που έχουμε φέρει ποτέ μέσω του λιμένα της Αλεξανδρούπολης. Βλέπετε ότι κινούμαστε όλο και πιο δυνατά», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο κ. Πάιατ.

Οι ΗΠΑ έχουν δηλώσει την μεγάλη γεωπολιτική σημασία που έχει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, που περιλαμβάνεται όχι μόνο στους ενεργειακούς σχεδιασμούς αλλά και στην παρουσία μόνιμων στρατευμάτων.

πηγη: enikos.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια