GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Διαβεβαιώσεις ότι τα εμβόλια δεν επηρεάζουν τη γονιμότητα, μελλοντικά, των παιδιών

Στην Αμερική είναι αισιόδοξοι ότι ίσως και μέχρι τέλος Οκτωβρίου να έχει διατυπωθεί η σύσταση και για τις μικρότερες ηλικίες

Στην Αμερική είναι αισιόδοξοι ότι ίσως και μέχρι τέλος Οκτωβρίου να έχει διατυπωθεί η σύσταση και για τις μικρότερες ηλικίες

 Τα εμβόλια δεν επηρεάζουν τον ορμονικό άξονα ή τις γονάδες. Η δράσης τους είναι αποκλειστικά ανοσολογική. Επομένως, οι φόβοι για γονιμότητα και στειρότητα μελλοντικά για τα παιδιά τους δεν έχει επιστημονική υπόσταση.

  Αυτό διαβεβαίωσε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου στην τακτική ενημέρωση.

  Επίσης η Μαρία Θεοδωρίδου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δήλωσε ότι στην Αμερική είναι αισιόδοξοι ότι ίσως και μέχρι τέλος Οκτωβρίου να έχει διατυπωθεί η σύσταση και για τις μικρότερες ηλικίες.

  Μ. Θεοδωρίδου: Τέλος, με την ευκαιρία μιας διαδικτυακής σύνδεσης με γονείς και εκπαιδευτικούς με πρωτοβουλία του υπουργείου Παιδείας, που είχαμε την προηγούμενη εβδομάδα, θα ήθελα πάλι να αναφερθώ με λίγες λέξεις στους γονείς, τους πολύ αφοσιωμένους και με μεγάλη φροντίδα στο μεγάλωμα των παιδιών τους, στο θέμα του φόβου τους για την γονιμότητα των κοριτσιών και των αγοριών λόγω του εμβολιασμού.

​  Τα εμβόλια δεν επηρεάζουν τον ορμονικό άξονα ή τις γονάδες. Η δράσεις τους είναι αποκλειστικά ανοσολογική. Επομένως, οι φόβοι για γονιμότητα και στειρότητα μελλοντικά για τα παιδιά τους δεν έχει επιστημονική υπόσταση.

  Ξέρουμε όλοι ότι η εφηβεία είναι μια περίοδος, εκτός από το ότι είναι επαναστατική, αλλά χαρακτηρίζεται και από έντονη ανάπτυξη και μεταβολές στο σώμα και το μυαλό.

  Το εμβόλιο, ευτυχώς, δεν μπορεί να μεταβάλλει αυτή την καταπληκτική πορεία της εξέλιξης της ζωής.

  Δημοσιογράφος: Καλησπέρα σας. Πόσο κοντά είμαστε στο να δοθεί η έγκριση για τον εμβολιασμό μικρότερων σε ηλικία παιδιών; Πόσο κοντά είναι οι κλινικές μελέτες στο να δοθεί το «πράσινο φως» και να έρθει και στη χώρα μας αυτό, στην Επιτροπή των Εμβολιασμών. Μιλάω για τα παιδιά 5 έως 11 ετών.

  Μ. Θεοδωρίδου: Οι μελέτες προχωρούν. Και στην Αμερική είναι αισιόδοξοι ότι ίσως και μέχρι τέλος Οκτωβρίου να έχει διατυπωθεί η σύσταση και για τις μικρότερες ηλικίες.

​  Αλλά προβλέψεις για το πώς θα εξελιχθεί η επιδημία, πώς θα διατυπωθούν οι συστάσεις σε κάθε χώρα, αυτές θα πάρουν χρόνο. 



Δεν υπάρχουν σχόλια