GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Τέσσερα βήματα πριν το τέλειο δέρμα

Όσον αφορά την επίτευξη μιας φωτεινής βάσης-λάμψης προσώπου, οι περισσότερες έχουμε τα κατάλληλα προϊόντα μακιγιάζ και ξέρουμε πώς να τα εφα...


Όσον αφορά την επίτευξη μιας φωτεινής βάσης-λάμψης προσώπου, οι περισσότερες έχουμε τα κατάλληλα προϊόντα μακιγιάζ και ξέρουμε πώς να τα εφαρμόσουμε, τι γίνεται όμως με το υπόλοιπο σώμα;
Τι συμβαίνει όταν θέλουμε λάμψη από την κορυφή έως τα νύχια;

Η τελειοποίηση μιας λαμπερής top-to-toe όψης είναι πιο εύκολη από όσο νομίζετε και θα σας την αναλύσουμε σε μόλις 4 βήματα.

Ενώ αφιερώνουμε πολλές ώρες στην ρουτίνα περιποίησης του προσώπου αλλά και στο μακιγιάζ, με στόχο την επίτευξη της επιθυμητής λάμψης, δε δίνουμε παρόμοια φροντίδα στην περιποίηση του σώματός μας -παρά μόνο όταν φοράμε κάτι πιο αποκαλυπτικό, όπου φαίνονται τα πόδια, τα χέρια ή το ντεκολτέ μας. Τότε συνήθως παρατηρούμε και την έντονη διαφορά της επιδερμίδας του προσώπου με του υπόλοιπου σώματος.

Δεδομένου ότι έχουμε ακόμα την ηλιοκαμένη όψη του καλοκαιριού, τα παρακάτω βήματα θα μας βοηθήσουν να την αναδείξουμε.

Προετοιμασία

Το πρόσφατα απολεπισμένο δέρμα είναι το κλειδί για λαμπερή, ελαστική επιδερμίδα, σύμφωνα με την Kate Shapland, ιδρύτρια του beauty brand Legology. «Τίποτα δεν είναι πιο αποτελεσματικό από την απολέπιση, για να χαρίσεις ζωντάνια στο δέρμα σου» αναφέρει στο Net-a-Porter. «Απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, τα οποία κάνουν την επιφάνεια του δέρματος να φαίνεται θαμπή και ξηρή».

Μετά την απολέπιση, ακολουθεί η ενυδάτωση. Χρησιμοποιήστε τις παλάμες σας για να ζεστάνετε την κρέμα ή το balm της επιλογής σας, πριν το εφαρμόσετε στο δέρμα, για ομοιόμορφη και πλήρη κάλυψη. Βάλτε μια γενναιόδωρη ποσότητα κρέμας ή λοσιόν στην παλάμη του χεριού σας και στη συνέχεια τρίψτε τα χέρια σας ελαφρά μεταξύ τους, πριν απλώσετε το προϊόν. Ύστερα, με τα χέρια σας κάντε μασάζ με την ενυδατική κρέμα σε βρεγμένο δέρμα, κάνοντας κινήσεις προς μια κατεύθυνση. Πιέστε απαλά τους πήχεις, τις γάμπες και τα δάχτυλά σας, ώστε να απελευθερώσετε την ένταση.

Επιλέξτε το ιδανικό χρώμα

Δεν υπάρχει προϊόν λάμψης που να ταιριάζει σε όλους τους τόνους δέρματος. Αποχρώσεις (όπως το χρυσό) που μπορεί να κάνουν το σκούρο δέρμα να φαίνεται τρομερά λαμπερό, το ίδιο προϊόν μπορεί να μην ταιριάζει καθόλου σε ένα πιο ανοιχτό δέρμα -και το αντίστροφο. Όταν επιλέγετε ένα προϊόν λάμψης, λοιπόν, πρέπει να έχετε υπόψη σας αν ταιριάζει με τον τόνο του δέρματός σας, σύμφωνα με τη makeup artist Pauline Briscoe. Η ίδια αναφέρει στο Net-a-Porter «Κατά κανόνα, οι χρυσές αποχρώσεις φαίνονται υπέροχες σε σταρένιες και πιο σκούρες επιδερμίδες, ενώ στις πιο ανοιχτές επιδερμίδες ταιριάζουν οι πιο ασημένιες ή ιριδίζουσες λιλά αποχρώσεις».

Όσο για το φινίρισμα, τα προϊόντα σε μορφή πούδρας, σκόνης, θα δώσουν μια πιο έντονη φωτεινότητα, τα έλαια προσφέρουν μια ελαφρώς απαλή λάμψη και οι κρέμες προσφέρουν φωτεινότητα, αλλά με πιο απαλό, φινίρισμα.

Κάθε προϊόν που προσθέτει λάμψη στο πρόσωπό σας μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί στο σώμα σας. Το highlighter ή το λαμπερό bronzer σας φαίνεται εξίσου εντυπωσιακό όταν το εφαρμόζετε στις κορυφές των ώμων σας ή κάτω από τις κνήμες. Δοκιμάστε να αναμίξετε λίγο από το συνηθισμένο υγρό highlighter στην κρέμα σώματος και κάντε μασάζ με το μείγμα μετά από το ντους. Ο συνδυασμός θα προσθέσει μια λεπτή κρεμώδη γυαλάδα στο δέρμα χωρίς να είναι υπερβολική. Χρησιμοποιήστε αυτήν την τεχνική όταν φοράτε μια λαιμόκοψη για να ταιριάξετε τη λάμψη στο λαιμό και το στήθος σας με τη λάμψη στο πρόσωπό σας.

Layering

Εάν θέλετε το μακιγιάζ σας να διαρκεί όλη ημέρα, πρέπει να το εφαρμόσετε σε λεπτά στρώματα, να κάνετε layering. Αυτός ο κανόνας ισχύει και για τη λάμψη στο υπόλοιπο σώμα. Αφού κάνετε απολέπιση και ενυδάτωση, πάρτε ένα πινέλο μακιγιάζ (ένα πινέλο βάσης ή ρουζ είναι ιδανικό) και με ελαφριές κινήσεις εφαρμόστε το προϊόν λάμψης, στις περιοχές που θέλετε να φωτίσετε, όπως το ντεκολτέ σας, οι βραχίονες και το στήθος σας. Στη συνέχεια, εφαρμόστε μια πολύ μικρή ποσότητα ξηρού λαδιού για να σφραγίσετε και να ενισχύσετε τη γυαλάδα. Περιμένετε μερικά λεπτά να στεγνώσει η επιδερμίδα σας και ύστερα ντυθείτε προσεχτικά, για να αποφύγετε τυχόν λεκέδες.

Πηγή: bovary.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια