GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


4η ΥΠΕ Μακεδονίας Θράκης: Ανεμβολίαστο το 96,2% όσων νοσηλεύονται στις ΜΕΘ

Πιέζεται επιδημιολογικά η Βόρεια Ελλάδα με τους ειδικούς να εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στη Θεσσαλονίκη, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο νέο...


Πιέζεται επιδημιολογικά η Βόρεια Ελλάδα με τους ειδικούς να εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στη Θεσσαλονίκη, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο νέος επιδημιολογικός χάρτης που θα δημοσιοποιηθεί σήμερα αναμένεται να δείξει κόκκινο για την περιοχή.

Σημαντική όμως είναι η άνοδος και στις νοσηλείες στην περιοχή, καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης σήμερα 21/9 νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της περιοχής: σε απλές κλίνες 248 ασθενείς (το 81,5% δεν έχουν εμβολιαστεί), 22 νοσηλεύονται σε απλές κλίνες με μάσκα αυξημένης ροής οξυγόνου εκ των οποίων όλοι είναι ανεμβολίαστοι και 53 ασθενείς σε ΜΕΘ εκ των οποίων το 96,2% δεν έχει εμβολιαστεί.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας εμφανίστηκε ανήσυχος και επισήμανε ότι «καταγράφεται αύξηση 15% στα κρούσματα και τις νοσηλείες. Και δεδομένο ότι είχαμε συγκεντρώσεις, τη ΔΕΘ, ο κόσμος επέστρεψε από τις διακοπές, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί». Δεδομένου ότι καταγράφεται αύξηση στο επιδημιολογικό φορτίο, στασιμότητα στο πρόγραμμα εμβολιασμοί και η μετάλλαξη Δέλτα είναι άκρως μεταδοτική οι ειδικοί βρίσκονται σε εγρήγορση, ενώ επί τάπητος βρίσκεται και η επιβολή τοπικών περιοριστικών μέτρων – αν χρειαστεί.

Δηλαδή:


Δεν υπάρχουν σχόλια