GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Βασικά tips για μετά τη παραλία

Ένα από τα πιο συχνά συμπτώματα που είναι πιθανό να εκδηλωθούν μετά την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο είναι η αφυδάτωση. Εάν δεν επαναφέρο...


Ένα από τα πιο συχνά συμπτώματα που είναι πιθανό να εκδηλωθούν μετά την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο είναι η αφυδάτωση. Εάν δεν επαναφέρουμε την υγρασία στην επιδερμίδα μας, μπορεί να εμφανιστούν γραμμές και λεπτές ρυτίδες. Σαν πρώτο σύμπτωμα στο δέρμα είναι το κοκκίνισμα, το ξεφλούδισμα και η ενοχλητική αίσθηση τραβήγματος. Γι’ αυτό η ανάπλαση της επιδερμίδας μετά την ηλιοθεραπεία  θεωρείται πλέον δεδομένη και οι after sun συνθέσεις μαζί με κάποια βασικά tips περιποίησης μετά τον ήλιο αναπόσπαστα κομμάτια της καλοκαιρινής φροντίδας.

After sun συνθέσεις: Γιατί να τις προτιμήσουμε

Γιατί έχουν διπλή δράση. Αρχικά ενυδατώνουν και θρέφουν το αφυδατωμένο από τον ήλιο δέρμα και δεύτερον συμβάλλουν στην επιδιόρθωση των φθορών και στην ανάπλασή του. Πιο συγκεκριμένα:

  • Προστατεύουν και ενισχύουν τα κύτταρα του δέρματος ώστε να αντιμετωπίσουν τις ελεύθερες ρίζες, χάρη στους αντιοξειδωτικούς παράγοντες.
  • Επιδιορθώνουν τις βλάβες που έχει προκαλέσει ο ήλιος και δημιουργούν τις συνθήκες για την αποκατάσταση τους.

#1

Μετά το μπάνιο σε θάλασσα ή πισίνα κάνουμε ντους, διότι το αλάτι και το χλώριο ξηραίνουν το δέρμα. Επιλέγουμε ένα ήπιο shower gel που σέβεται τη φυσική ισορροπία pH του δέρματος και καθαρίζει απαλά.

#2

Εφαρμόζουμε πλούσια ποσότητα από ένα after sun ή μία πλούσια θρεπτική και ενυδατική σύνθεση, με παράγοντες όπως υαλουρονικό οξύ, κολλαγόνο, αντιοξειδωτικές βιταμίνες και καταπραϋντικά συστατικά όπως η αλόη και η το εκχύλισμα καλέντουλας.

#3

Τοποθετούμε την ενυδατική σώματος στο ψυγείο για μερικές ώρες, για να αποκτήσει  δροσερή αίσθηση η οποία θα ανακουφίσει το διψασμένο ή ερεθισμένο δέρμα.

#4

Η απολέπιση είναι ένα βασικό tip για να διατηρήσουμε την ένταση και τη διάρκεια του χρώματος που έχουμε αποκτήσει. Ωστόσο, καλό είναι να την αποφεύγουμε τις μέρες που έχουμε εκτεθεί πολύ στον ήλιο. Ακόμα και αν το δέρμα μας δεν έχει κοκκινίσει, έχει υποστεί αρκετή ταλαιπωρία, με αποτέλεσμα ένα scrub ενδεχομένως να το ερεθίσει.

#5

Με την επιστροφή μας στην πόλη και στην καθημερινότητα, πρέπει να συνεχίσουμε τη χρήση των ενισχυμένων προϊόντων σώματος. Εξάλλου με την κατάλληλη ενυδάτωση το δέρμα μας θα συγκρατήσει περισσότερο καιρό το μαύρισμα και τη λάμψη του.

Πηγή: vita.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια