GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



MyHealth: Πρεμιέρα για τον ψηφιακό φάκελος υγείας

Διαθέσιμη στο App Store και το Google Play, στα ψηφιακά καταστήματα εφαρμογών για κινητά και τάμπλετ, είναι το myHealth, το app που δημιού...


Διαθέσιμη στο App Store και το Google Play, στα ψηφιακά καταστήματα εφαρμογών για κινητά και τάμπλετ, είναι το myHealth, το app που δημιούργησαν το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το Υπουργείο Υγείας και το οποίο δίνει στους πολίτες πρόσβαση σε σημαντικές ιατρικές πληροφορίες. Αρκεί ο πολίτης να έχει εγγραφεί στην αύλη συνταντογράφηση.

Η εφαρμογή myHealth παρουσιάζεται στον Πρωθυπουργό και χαρακτηρίζεται μία από τις σημαντικότερες ψηφιακές υπηρεσίες που θα παρέχει το κράτος, αν όχι η σημαντικότερη, καθώς θα διευκολύνει την πρόσβαση των πολιτών στη συνταγογράφηση, σε πρώτη φάση, και σε παραπεμπτικά, ενώ σύντομα θα είναι διαθέσιμες και οι ιατρικές βεβαιώσεις.

Πρόκειται για το “πρόπλασμα” που θα οδηγήσει στην πλήρη πρόσβαση των πολιτών στα ιατρικά τους δεδομένα, μέσω του Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας και της Ψηφιακής Κάρτας Υγείας, που ετοιμάζει το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με το Υπουργειο Υγείας.

Η διαδικασία για τη χρήση της εφαρμογής myHealth είναι απλή, αρκεί ο πολίτης να έχει ενεργοποιήσει την άυλη συνταγογράφηση. Τότε, αφού κατεβάσει την εφαρμογή είτε από το App Store, για τα iPhone, είτε από το Google Play για κινητά Android, απλά επιλέγει τον τρόπο ταυτοποίησης και έχει στο κινητό του όλα.

«Το myHealth είναι μια εφαρμογή, που εντάσσεται στο συνολικό πλαίσιο υπηρεσιών για την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των πολιτών στα θέματα της υγείας τους και των ιατρικών πράξεων που χρειάζονται», σημειώνεται.

Η εφαρμογή «παρέχεται στους πολίτες για να έχουν πρόσβαση στις συνταγές φαρμάκων και τα παραπεμπτικά διαγνωστικών εξετάσεων τους, καθώς επίσης και στις Ηλεκτρονικές Ιατρικές Βεβαιώσεις τους. Κάθε πολίτης μπορεί να έχει πρόσβαση στην εφαρμογή myHealth, αλλα θα πρέπει προηγουμένως να ενεργοποιήσει την άυλη συνταγογράφηση.

Μέσω της εφαρμογής myHealth, ο πολίτης μπορεί να δει σε λίστα τις εκκρεμείς, τις προσεχείς και τις εκτελεσμένες συνταγές του και αντιστοίχως τα παραπεμπτικά του. Επιλέγοντας μια συνταγή από τη λίστα, εμφανίζονται πληροφορίες για τη συγκεκριμένη συνταγή και τα φάρμακα που περιλαμβάνει, ενώ επιλέγοντας ένα παραπεμπτικό, πληροφορίες για το παραπεμπτικό και για τις διαγνωστικές εξετάσεις που περιλαμβάνει.

Επιπρόσθετα, με την εφαρμογή myHealth, οι πολίτες θα έχουν πρόσβαση σε όλες τις συνταγές φαρμάκων και τα παραπεμπτικά διαγνωστικών εξετάσεων τους που έχουν εκδοθεί από 1/1/2020 και μετά. Σταδιακά, θα έχουν πρόσβαση στο σύνολο των συνταγών φαρμάκων και των παραπεμπτικών εξετάσεων τους που έχουν καταχωριστεί στο  Σύστημα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Οι πολίτες μπορούν να κατεβάσουν την εφαρμογή myHealth στο κινητό τους τηλέφωνο μέσω App Store και Google Play, ενώ μπορεί να εγκατασταθεί και “τρέχει” σε κινητά τηλέφωνα τελευταίας γενιάς Android και iOS».

πηγή: news4health.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια