GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Επιτέλους μοριακός αναλυτής ανίχνευσης Covid-19 στο Νοσοκομείο Ξάνθης

Έναν υπερσύγχρονο Μοριακό Αναλυτή Ανίχνευσης Covid-19 ( real time PCR), δυναμικότητας 96 δειγμάτων ταυτόχρονα, απέκτησε την προηγούμενη εβδο...


Έναν υπερσύγχρονο Μοριακό Αναλυτή Ανίχνευσης Covid-19 (real time PCR), δυναμικότητας 96 δειγμάτων ταυτόχρονα, απέκτησε την προηγούμενη εβδομάδα το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης.

Να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα υπήρξαν πολλές διαμαρτυρίες από τους κατοίκους της Ξάνθης, και αυτό γιατί χρειάζονταν να περιμένουν ακόμα και 10 μέρες προκειμένου να λάβουν τις απαντήσεις από το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης από τα μοριακά τεστ που είχαν πραγματοποιήσει.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση από το Νοσοκομείο Ξάνθης, η ανάγκη για ενίσχυση του ΓΝΞ με μηχάνημα ανίχνευσης της Covid-19 διαγνώστηκε από τις αρχές ακόμα της πανδημίας και η Διοίκηση ξεκίνησε τη διαδικασία εξεύρεσης του αντίστοιχου εξοπλισμού. Το έργο ήταν πολύ δύσκολο, διότι αυτά τα μηχανήματα είναι δυσεύρετα, ακόμη και σήμερα, στη παγκόσμια αγορά, αφού όλες οι χώρες ταυτόχρονα ζητούν απεγνωσμένα παρόμοιο εξοπλισμό.

Παράλληλα στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης συγκριτικά με προηγούμενες περιόδους και νοσοκομεία άλλων περιοχών, δέχθηκε τρομερή επιβάρυνση σε όγκο ιατρικής υποστήριξης της κοινότητας. Επίσης λόγω της ιδιότητας του, αποτέλεσε το σημείο αναφοράς της υγειονομικής κάλυψης του Νομού, αλλά και όλων των ενεργειών προετοιμασίας, πληροφόρησης, υποστήριξης και αντιμετώπισης της πανδημίας.

Ο απολογισμός των πεπραγμένων του νοσοκομείου

Όσον αφορά στις ενέργειές του Νοσοκομείου για την αντιμετώπιση της πανδημίας:

– Δημιουργήθηκαν άμεσα Αίθουσες Αρνητικής Πίεσης (21 κλίνες) και μάλιστα με ξεχωριστή πτέρυγα Covid-19 (15 κλίνες), κάτι πρωτόγνωρο για επαρχιακό νοσοκομείο.

– Αυξήθηκαν οι κλίνες ΜΕΘ από 5 σε 7.

– Πραγματοποιήθηκε έναν πολύ μεγάλο αριθμό test κορωνοϊού:

990 σε ασθενείς, 400 σε υγειονομικά στελέχη, 450 σε προεγχειρητικούς ελέγχους

–  Αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία έναν τεράστιο όγκο νοσηλειών στην πτέρυγα Covid:

Σύνολο Ασθενών: 298 (εκ των οποίων 71 επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19)

– Ιδιωτικές δωρεές:

Πάνω από 500.000 ευρώ σε Μ.Α.Π. και εξοπλισμό σε ΜΕΘ & Covid πτέρυγα

– Διατέθηκε μέχρι σήμερα ένας πολύ μεγάλος αριθμός Μέσων Ατομικής στο προσωπικό:

   92.000 τεμ. μάσκες, 481.000 τεμ. γάντια, 4.200 τεμ. σκάφανδρα, 6.000 τεμ. στολές υψηλής προστασίας

  • Σημαντική συμβολή στην αντιμετώπιση της διασποράς του ιού στον Νομό Ξάνθης, με παροχή βοήθειας στον ΕΟΔΥ και στην Πολιτική Προστασία, παρέχοντας υλικούς και ανθρώπινους πόρους στα συνεργεία δειγματοληψίας.

“Ευχαριστούμε θερμά τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, για την καθημερινή στήριξη του Νοσοκομείου μας, αλλά και τη διάθεση του Μοριακού Αναλυτή, τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ Δημήτρη Τσαλικάκη για την τεχνική διευθέτηση του ζητήματος, το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο» που μας διέθεσε τον εν λόγω  Μοριακό Αναλυτή και τέλος, το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης που κατάφερε σε ελάχιστες ώρες να μεταφέρει, τοποθετήσει και λειτουργήσει το συγκεκριμένο μηχάνημα» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η διοικήτρια του Νοσοκομείου Ξάνθης, Έλενα Ροφαέλα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια