GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Η Ξάνθη τιμά τον Πολιούχο της πόλης Τίμιο Πρόδρομο και Βαπτιστή Ιωάννη, ποιοί Μητροπολίτες τίμησαν την Περιφορά της Εικόνας.

 

 


Με λαμπρότητα και θρησκευτική ευλάβεια, παρά τους περιορισμούς που επέβαλαν τα μέτρα κατά της πανδημίας, πραγματοποιήθηκ ε ο εορτασμός της μνήμης της αποτομής της κεφαλής του Τιμίου ένδοξου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, που είναι ο προστάτης της Ξάνθης. 

Τις εκδηλώσεις της Μητρόπολης Ξάνθης τίμησαν με την παρουσία τους οι Μητροπολίτες Ξάνθης κ.Παντελεήμων. Μαρωνείας Κομοτηνής κ.Παντελεήμων, Αλεξανδρούπολης κ.Ανθιμος, Λαρίσης -Τυρνάβου κ.κ.Ιερόνυμος 

Ενώ σε αυτές παραβρέθηκε και ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος αλλά και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης κ.Αυγέρη. 

(σ.σ. Ο βουλευτής Ξάνθης κ.Σπύρος Τσιλιγγίρης συνεχίζει να είναι πανταχού απών απο παντού...! Απορούμε όλοι μας ο κύριος αυτός αφού θα ήταν τόσο ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΣ τι ήθελε και έδωσε υποψηφιότητα...! Για να μην πηγαίνει πουθενά...) 

Δυο λόγια για τον Προστάτη της Πόλης της Ξάνθης. 

Ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος γεννήθηκε από τον ιερέα Ζαχαρία και την Ελισάβετ.

Μέχρι τα 30 του χρόνια έζησε ζωή ασκητική στην έρημο, η οποία ήταν αφιερωμένη στην προσευχή και την πνευματική ολοκλήρωση, ενώ την τροφή του αποτελούσαν βλαστάρια χόρτων και άγριο μέλι.

Με την άσκηση και την αρετή απέκτησε όλα τα προσόντα του επιβλητικού κήρυκα του Θείου Λόγου.

Η διδασκαλία του, που συνοψίζεται στη γνωστή φράση “Μετανοείτε, ήγγικε γαρ η Βασιλεία των Ουρανών”, ήταν ουσιαστικά η προετοιμασία της έλευσης του Ιησού Χριστού. Αξιώθηκε μάλιστα να βαπτίσει τον Χριστό, τον Υιό του Θεού.








Δεν υπάρχουν σχόλια