GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ποιοι λαμπτήρες πρέπει να αλλάζονται συχνότερα σε ένα αυτοκίνητο;

Ποιοι λαμπτήρες πρέπει να αλλάζονται συχνότερα σε ένα αυτοκίνητο;

Ποιοι λαμπτήρες πρέπει να αλλάζονται συχνότερα σε ένα αυτοκίνητο;

Ο φωτισμός του αυτοκινήτου καθίσταται αναγκαίος για την ασφάλεια και προβλέπεται από τον νόμο. Στην πράξη, αποτελείται από πολυάριθμά οπτικά στοιχεία, τα οποία είναι εγκατεστημένα στο εξωτερικό και το εσωτερικό του αυτοκινήτου, σε ειδικά μελετημένες θέσεις. Χάρη σε αυτά, κατά τη διάρκεια της νύχτας σε συννεφιασμένες μέρες και σε σκοτεινά μέρη, η επιφάνεια του δρόμου γίνεται ορατή, αλλά και το αυτοκίνητο γίνεται ορατό στους άλλους χρήστες του οδικού δικτύου, ενώ η άνεση στο εσωτερικό του είναι διασφαλισμένη. 

Γενικά, οι λαμπτήρες αυτοκινήτου διαφοροποιούνται ως προς τον τύπο σύνδεσής τους, τη βάση στερέωσής τους, αλλά και είδος του φωτισμού που παρέχουν. Όσον αφορά στο τελευταίο, υπάρχουν οι συμβατικοί λαμπτήρες (λαμπτήρες πυρακτώσεως), οι λαμπτήρες αλογόνου, καθώς και οι σύγχρονοι λαμπτήρες τύπου xenon και τύπου LED.

Πέραν των προβολέων, κάθε αυτοκίνητο διαθέτει ακόμα πλαϊνά φώτα τόσο στο οπίσθιο, όσο και στο εμπρόσθιο μέρος του, φώτα θέσης / στάθμευσης, φλας και αλάρμ, φως πινακίδας κυκλοφορίας, αλλά και φώτα πέδησης, φώτα ομίχλης, φώτα της όπισθεν κ.λπ., όπως επίσης και φωτάκια του εσωτερικού φωτισμού, του πίνακα οργάνων, κ.ο.κ., αλλά και φωτάκι στο πορτμπαγκάζ.

Ο καθένας από τους λαμπτήρες  του αυτοκινήτου, προορίζεται για λειτουργία διάρκειας συγκεκριμένων ωρών που εφόσον εξαντληθούν, καίγεται και απαιτείται η άμεση αλλαγή του με καινούριο, ώστε να συνεχίσει να είναι διασφαλισμένη η άνεση και η ασφάλεια στον δρόμο. 

Τα φώτα τα οποία χρησιμοποιούνται συχνότερα και επομένως, αλλάζονται και συχνότερα, είναι τα: εμπρόσθια φώτα μεσαίας σκάλας (ή αλλιώς φώτα διασταύρωσης), φλας και αλάρμ (ή αλλιώς φώτα εκτάκτου ανάγκης), φώτα πέδησης, φως πινακίδας κυκλοφορίας και φώτα της όπισθεν, αλλά και τα βασικά φώτα του εσωτερικού (θυρών και οροφής) και το φωτάκι στο πορτμπαγκάζ.

Ιδίως, στην περίπτωση των λαμπτήρων των εμπρόσθιων φώτων μεσαίας και μεγάλης σκάλας (δηλαδή, των φώτων διασταύρωσης και πορείας), αναπτύσσεται τόσο υψηλή θερμοκρασία που καίγονται πιο εύκολα.


Η εικόνα των τύπων λαμπτήρων από antallaktikaonline.gr

Πώς να αλλάξετε τους λαμπτήρες του αυτοκινήτου

Η αντικατάσταση ενός λαμπτήρα αυτοκινήτου αποτελεί, τις περισσότερες φορές, ένα έργο απλό, γρήγορο και εύκολο, το οποίο έχετε τη δυνατότητα να το πραγματοποιήσετε είτε σε κάποιο ηλεκτρολογείο αυτοκινήτων, είτε και μόνοι σας. 

Σε ένα ηλεκτρολογείο αυτοκινήτων, το κόστος αλλαγής ενός λαμπτήρα, συνήθως, ανέρχεται στο ποσό των 10 με 15 ευρώ, συνδυάζοντας την πληρωμή της εργασίας που απαιτείται με το αρχικό κόστος του ανταλλακτικού προς χρήση.

Προς αποφυγή αυτών των εξόδων, στη συνέχεια, σας παρουσιάζουμε τον τρόπο για να αλλάξετε λαμπτήρα αυτοκινήτου μόνοι σας, υπό τη μορφή της βασικής ακολουθίας βημάτων. 

Η ακολουθία βημάτων του τρόπου αντικατάστασης ενός λαμπτήρα του εξωτερικού του αυτοκινήτου, όπως τα φώτα μεσαίας και μεγάλης σκάλας (δηλαδή, τα φώτα διασταύρωσης και πορείας), κατά βάση είναι η εξής: 

  1. Αρχικά, ανοίξτε το καπό του κινητήρα και βρείτε την πλάτη του φωτός (εμπρόσθιο φανάρι) όπου βρίσκεται ο καμένος λαμπτήρας. 
  2. Αφαιρέστε τη φύσα συγκράτησης.
  3. Μετά, ξεκουμπώστε το μεταλλικό έλασμα του εσωτερικού τμήματος του φωτός (εμπρόσθιο φανάρι) που ασφαλίζει τον λαμπτήρα.
  4. Αφαιρέστε τον παλιό λαμπτήρα που κάηκε.
  5. Εγκαταστήστε έναν νέο με τις ίδιες προδιαγραφές, δίνοντας προσοχή στην εισαγωγή των «αυτιών» του στα ειδικά σημεία του φαναριού. 
  6. Τέλος, ακολουθήστε τη σειρά βημάτων αντίστροφα, ώστε να επανασυναρμολογηθεί το φανάρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια