GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Αξιοσημείωτη για άλλη μια φορά η παρουσία του Λυκείου Ελληνίδων στο Πλαίσιο των Γιορτών Παλιάς Πόλης

Με δράσεις προσαρμοσμένες στις ειδικές συνθήκες της εποχή


Με δράσεις προσαρμοσμένες στις ειδικές συνθήκες της εποχή

Πέπη Στάντσιου:

«Αποφασίσαμε να στηρίξουμε το θεσμό στους δύσκολους καιρούς της πανδημίας ακολουθώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα…»

Γράφει η Ντιάνα Τσερβονίδου

  Αξιοσημείωτη αναμένεται και φέτος, παρότι ιδιαίτερες οι υγειονομικές συνθήκες, η παρουσία του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης στις Γιορτές Παλιάς Πόλης που θα πραγματοποιηθούν από τις 4 έως τις 11 Σεπτεμβρίου, ακολουθώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλά του ΕΟΔΥΥ.

  Όπως επισημαίνει σχετικά η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης, κυρία Πέπη Στάντσιου, «αν και δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα λόγω της κατάστασης που βιώνουμε με το ιικό φορτίο μάλιστα να είναι ιδιαίτερα αυξημένο στην περιοχή, αποφασίσαμε να στηρίξουμε το θεσμό, καθώς αυτός θα πραγματοποιηθεί κανονικά. Σε κάθε περίπτωση, οι δράσεις μας είναι όλες ελεγχόμενες ώστε να μην υπάρξουν ανεξέλεγκτες συγκεντρώσεις που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην εξάπλωση του ιού αλλά και με βάση τους κανόνες που διασφαλίζουν τη δημόσια υγεία και ασφάλεια των πολιτών».

  Αναλυτικότερα, αναφερόμενη στις δράσεις που θα πλαισιώσουν το φετινό πρόγραμμα εκδηλώσεων Γιορτών Παλιάς Πόλης, όσον αφορά τη συνδρομή του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης, η ίδια ενημερώνει ότι, από τις 3 έως τις 12 Σεπτεμβρίου στον ισόγειο χώρο του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης θα φιλοξενηθεί έκθεση πυρογραφιών και κοσμημάτων με τον χαρακτηριστικό τίτλο 21, καθώς αναφέρεται στην επανάσταση του 1821 με αφορμή τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την έναρξή της. Πρόκειται για μια επετειακή έκθεση ανοιχτή για το κοινό από τις 19:30 έως τις 21:00 ως φόρος τιμής για τη φετινή χρονιά ορόσημο αλλά και ανάδειξη του ταλέντου μελών του Λυκείου που δημιούργησαν τα συγκεκριμένα αριστουργήματα και πιο συγκεκριμένα αναφέρεται στους πίνακες πυρογραφίας του Δ. Δετσαρίδη και τα κοσμήματα της Σ. Ρώσσογλου.

  Ενώ στις 6 Σεπτεμβρίου στην αυλή του Ιερού Ναού του Αγίου Βλασίου και 19:00 η ώρα το Λύκειο θα παρουσιάσει το βιωματικό εργαστήριο «Φρούτα και βιταμίνες, οι ζουμεροί μας σύμμαχοι» σε συνεργασία με τη διαιτολόγο-διατροφολόγο Φανή Παντούλα.

  Όπως επισημαίνει η κα Π. Στάντσιου, σκοπός της συγκεκριμένης δράσης είναι η εμπεριστατωμένη ενημέρωση, κυρίως των μικρών παιδιών, σχετικά με τα οφέλη που προσφέρουν τα φρούτα και οι βιταμίνες στον ανθρώπινο οργανισμό. Ενώ, στο τέλος, θα μοιραστούν στους μικρούς επισκέπτες δωράκια που θα περιλαμβάνουν φρούτα, νωπά και αποξηραμένα. Θα υπάρχει και ένα συμβολικό αντίτιμο των 3 ευρώ για την είσοδο, καθώς λόγω της πανδημίας έχουν συρρικνωθεί τα έσοδα του Λυκείου.

  Στις 8 Σεπτεμβρίου, στις 18:30, το Λύκειο σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό Δημήτρη Γκαγκαλίδη θα πραγματοποιήσει ξενάγηση στην Παλιά Πόλη της Ξάνθης, με στάσεις σε διάφορα σημεία της παράλληλα με αφήγηση ιστοριών που έλαβαν χώρα στον οικισμό της Παλιάς Πόλης.

  Την ίδια ημέρα, στις 20:30, στην αυλή του Αγίου Βλασίου, ο Απόστολος Δομτζίδης και η Νατάσα Μιχαηλίδου θα μαγέψουν μικρούς και μεγάλους με θέατρο σκιών και πρωταγωνιστή τον Καραγκιόζη στην παράσταση «Τα 82 εντάλματα».

  Τέλος, να σημειωθεί ότι σε όλη τη διάρκεια των Γιορτών Παλιάς Πόλης θα λειτουργήσει η έκθεση παραδοσιακής φορεσιάς στο κτίριο του Λυκείου, που αποτελούν μοναδικά «κοσμήματα» στο είδος τους.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια