GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Τέλος ο Μπιλ Πάπας από την Ξάνθη! «Πούλησα τις μετοχές» είπε ο ίδιος σε δικαστήριο της Αυστραλίας

Τεράστιο θέμα έχει προκύψει με την ομάδα της Ξάνθης, το ιδιοκτησιακό καθεστώς και την επόμενη μέρα. Ο Μπιλ Πάπας φέρεται να είπε σε δικαστήρ...


Τεράστιο θέμα έχει προκύψει με την ομάδα της Ξάνθης, το ιδιοκτησιακό καθεστώς και την επόμενη μέρα. Ο Μπιλ Πάπας φέρεται να είπε σε δικαστήριο στην Αυστραλία, πως πούλησε τις μετοχές της ΠΑΕ!
Τέλος ο Μπιλ Πάπας από την Ξάνθη! «Πούλησα τις μετοχές» είπε ο ίδιος σε δικαστήριο της Αυστραλίας

Συμπληρώνεται ακριβώς ένας χρόνος από την ημέρα που διέρρευσε για πρώτη φορά το όνομα του Μπιλ Πάπας ως νέου ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ξάνθη αλλά στην επέτειο αυτή ο ίδιος ο Ελληνοαυστραλός επιχειρηματίας φέρεται να αποτελεί παρελθόν από την ιδιοκτησία της ομάδας, όπως τουλάχιστον φέρεται να δηλώνει ο ίδιος στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Αυστραλίας.

Όπως έχει αναφέρει από μέρες το ThrakiSportS, ο Μπιλ Πάπας στο πλαίσιο των κατηγοριών που αντιμετωπίζει για την φερόμενη απάτη εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων σε βάρος τουλάχιστον τριών διεθνών τραπεζών, κατέθεσε εγγράφως πρόσφατα σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Αυστραλίας από την Ελλάδα όπου βρίσκεται, αναφέροντας μεταξύ άλλων την περιουσιακή του κατάσταση, στην οποία δεν συμπεριέλαβε την ΠΑΕ Ξάνθη ως μέρος της ιδιοκτησίας του.

Το γεγονός ότι όλη του η περιουσία σύμφωνα με την κατάθεσή του ανέρχεται μόλις σε κάτι παραπάνω από 200.000 δολάρια είναι ωστόσο κάτι που έντονα αμφισβητείται με αποτέλεσμα πλέον να έχει μπει για τα καλά στο στόχαστρο των αυστραλιανών αρχών η ΙΚΕ Mazcon που έχει ιδρύσει ο ίδιος στην Θεσσαλονίκη και μέσω της οποίας απέκτησε τις μετοχές της ΠΑΕ Ξάνθη από τους Χρήστο Πανόπουλο και Πολυχρόνη Συγγελίδη πριν έναν χρόνο.

Σε μια από τις τρεις πολυαναμενόμενες έγγραφες καταθέσεις του, ο Μπιλ Πάπας υποστήριξε ότι τον περασμένο Μάρτιο πούλησε όλες τις μετοχές του στην εταιρεία Mazcon, η οποία είναι μεταξύ άλλων η ιδιοκτήτρια εταιρεία της ΠΑΕ Ξάνθη. Σε απλά ελληνικά, ο Μπιλ Πάπας με την υπογραφή του σε δημόσιο έγγραφο δηλώνει στις αρχές της Αυστραλίας ότι δεν είναι πλέον ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ξάνθη αφού πούλησε τις μετοχές του στην εταιρεία, μέσω της οποίας είχε επενδύσει στην ομάδα της Θράκης.

Στην κατάθεση του Μπιλ Πάπας δεν αναφέρεται ποιος ειναι ο νέος ιδιοκτήτης της Mazcon και άρα της ΠΑΕ Ξάνθη, ωστόσο η τράπεζα της Αυστραλίας Westpac που πρωταγωνιστεί στις νομικές κινήσεις εναντίον του Πάπας φέρεται ευθέως να αμφισβητεί αυτόν τον ισχυρισμό του Ελληνοαυστραλού επιχειρηματία. Η τράπεζα παρουσίασε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία ο τραπεζικός λογαριασμός της Μazcon μέχρι πολύ πρόσφατα τροφοδοτούνταν από εμβάσματα εξ Αυστραλίας εταιρειών του Πάπας, που φέρονται να έχουν πρωταγωνιστήσει στην φερόμενη απάτη.

Μια αναζήτηση στα στοιχεία του ελληνικού ΓΕΜΗ δείχνουν ότι ο Μπιλ Πάπας εξακολουθεί να εμφανίζεται ως κάτοχος του 99% των μετοχών της Mazcon με το υπόλοιπο 1% να ανήκει στον Τάσο Γιαμουρίδη, ο οποίος έχει οριστεί και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Ξάνθη. Στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ Ξάνθη o Μπιλ Πάπας εμφανίζεται να παραμένει ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ξάνθη ακόμα και σήμερα. Επίσης παραμένει πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, με διευθύνοντα σύμβουλο όπως προαναφέρθηκε τον Τάσο Γιαμουρίδη.

Στην εταιρεια Mazcon εκτός από το 94,4% των μετοχών της ΠΑΕ Ξάνθη φέρονται να ανήκουν και τέσσερα ακίνητα στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, σε ένα από τα οποία εντοπίστηκε από παπαράτσι μέσου ενημέρωσης της Αυστραλίας ο Μπιλ Πάπας να κάνει διακοπές στα τέλη Ιουλίου μαζί με στενή του συνεργάτιδα και σύμφωνα με τα εκεί ΜΜΕ σύντροφό του. Με αυτά τα δεδομένα, η τράπεζα της Αυστραλίας Westpac φέρεται να αμφισβητεί τους ισχυρισμούς του Μπιλ Πάπας ότι έχει πουλήσει την Mazcon και μέσω αυτής την ΠΑΕ Ξάνθη.

Σύμφωνα με την εκτίμηση της τράπεζας της Αυστραλίας, στόχος αυτής της έγγραφης κατάθεσης του Μπιλ Πάπας είναι να αποπροσανατολήσει τις αρχές από τυχόν κατασχέσεις στο χαρτοφυλάκιο της Mazcon (συμπεριλαμβανομένης της ΠΑΕ Ξάνθη), οι τραπεζικοί λογαριασμοί της οποίας φέρονται να έχουν γεμίσει με χρήματα που αποτελούν προϊόν εγκλήματος. Η Westpac φέρεται να έχει βάλει στο στόχαστρό της πλέον και τον Γιαμουρίδη, ως αποδέκτη εκατομμυρίων δολαρίων από την Αυστραλία που φέρονται να αποκτήθηκαν από τον Μπιλ Πάπας με απατηλές μεθόδους.

Τα ΜΜΕ της Αυστραλίας όπως το έγκυρο Australian Financial Review συνεχίζοντας το ρεπορτάζ τους, αναζήτησαν επίσημες απαντήσεις για το νυν ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ Ξάνθη τόσο από την ίδια την ομάδα της Θράκης όσο και από την διοργανώτρια αρχή της Super League 2. Στα ρεπορτάζ αναφέρεται ότι μέχρι και την δημοσίευσή τους δεν υπήρχε καμία μα καμία απολύτως απάντηση ούτε από την μία ούτε από την άλλη πλευρά.

Εφόσον πάντως υπάρχει πράγματι έγγραφος ισχυρισμός του Μπιλ Πάπας ότι πούλησε την Ξάνθη ήδη από τον περασμένο Μάρτιο, ακόμα και αν δεν έχουν περαστεί αυτές οι αλλαγές στο ΓΕΜΗ, θα πρέπει να έχουν δηλωθεί στα έγγραφα με τα οποία η ΠΑΕ Ξάνθη ζήτησε αδειοδότηση για τη νέα σεζόν τόσο από την ΕΠΟ όσο και κυρίως από την ΕΕΑ.

Διαφορετικά η ΠΑΕ Ξάνθη θα κινδυνεύσει ξανά να περάσει από την γνωστή περιπέτεια της ψευδούς κατάθεσης στοιχείων σχετικά με το μετοχολόγιό της, με ό,τι αυτό θα μπορεί να συνεπάγεται με πιθανές αφαιρέσεις βαθμών από το ερχόμενο πρωτάθλημα.


Πηγή: www.thrakisports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια