GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας: Η Τουρκία έδειξε γιατί πρέπει να αναγνωριστεί διεθνώς η Γενοκτονί

Ανακοίνωση εξέδωσε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας (ΠΟΕ) με αφορμή την καταχρηστική κράτηση και στη συνέχεια την απέλαση του προέδρου της, ...


Ανακοίνωση εξέδωσε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας (ΠΟΕ) με αφορμή την καταχρηστική κράτηση και στη συνέχεια την απέλαση του προέδρου της, Γιώργου Βαρυθυμιάδη.

Η ΠΟΕ κάνει λόγο για «απαράδεκτη και αντιδημοκρατική στάση», η οποία αποκαλύπτει το πραγματικό πρόσωπο της Τουρκίας, αλλά και το πώς αντιλαμβάνεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις σχέσεις καλής γειτονίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Φέτος, μετά από χρόνια αναγκαστικής σιγής, η τέλεση της Θείας Λειτουργίας στην ιστορική Μονή της Παναγίας Σουμελά στον Πόντο από τον Οικουμενικό Πατριάρχη, αναμενόταν από τον Ποντιακό Ελληνισμό με ξεχωριστό ενδιαφέρον. Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, με συνεπή και διαχρονική στήριξη στις πρωτοβουλίες και τις προσπάθειες του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, είχε προγραμματίσει την εκπροσώπηση της δια του Προέδρου της κ. Γιώργου Βαρυθυμιάδη.

Το φονταμενταλιστικό Τουρκικό κράτος, ωστόσο, είχε διαφορετική άποψη. Στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, απαγόρευσε την είσοδο του Προέδρου της Π.Ο.Ε. στην Τουρκία, χαρακτηρίζοντας τον persona non grata (ανεπιθύμητο πρόσωπο) και δρομολόγησε την αυθημερόν απέλαση του στην Ελλάδα.

Η απαράδεκτη και άκρως αντιδημοκρατική αυτή στάση αποκαλύπτει το αληθινό πρόσωπο της σύγχρονης Τουρκίας καθώς και το πως αντιλαμβάνεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις σχέσεις καλής γειτονίας. Ταυτόχρονα, προσδίδει ακραιφνώς πολιτικό χαρακτήρα στην πρόθεση θρησκευτικού προσκυνήματος, γιατί η απαγόρευση και στη συνέχεια η απέλαση του κ. Γιώργου Βαρυθυμιάδη, δεν έχει να κάνει με το πρόσωπο του Προέδρου, αλλά με τον θεσμικό του ρόλο και κυρίως με τις δράσεις της Ομοσπονδίας μας που ολοφάνερα ενοχλούν. Ιδιαίτερα δε, μετά το Διεθνές Συνέδριο για το Έγκλημα της Γενοκτονίας που διοργάνωσε η Π.Ο.Ε. με μεγάλη επιτυχία τον Δεκέμβριο του 2019, τις εργασίες του οποίου χαιρέτισε ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης δεσμευόμενος να στηρίξει τις πρωτοβουλίες της Παμποντιακής στα διεθνή φόρα, η ενόχληση αυτή φαίνεται πως έχει αναβαθμιστεί αισθητά.

Ουσιαστικά με την πράξη της, η Τουρκία αναγνωρίζει εμμέσως την ορθότητα του αιτήματος για Διεθνή Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων και αφήνει να ξεχειλίσει διάχυτη η ανησυχία της για την τροπή που παίρνει η κατάσταση στο διεθνές πολιτικό σκηνικό.

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος δηλώνει απερίφραστα πως δεν πτοείται στο ελάχιστο από παρόμοιες συμπεριφορές, δεν πρόκειται να αλλάξει πορεία πλεύσης και θα συνεχίσει αποφασιστικά και αταλάντευτα τον αγώνα της για την Διεθνή Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Ανατολής, καθώς και των Αρμενίων και Ασσυρίων.

Η Ομοσπονδία μας αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο της χώρας μας για την συμπαράσταση που εξέφρασε με θερμό ενδιαφέρον στα πρόσφατα γεγονότα, που αποτελούν κόλαφο για τις αξίες και τους δημοκρατικούς θεσμούς της σύγχρονης Ευρώπης, καθώς και όλους όσους εκδήλωσαν την υποστήριξή τους. Ιδιαίτερες ευχαριστίες θα θέλαμε να απευθύνουμε στο Υπουργείο Εξωτερικών για την αναβάθμιση και επίλυση του θέματος καθώς και τον τ. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο για την ξεχωριστά ένθερμη υποστήριξή του.

Είμαστε εδώ, στις επάλξεις του αγώνα, πιστοί στον ιερό όρκο προς τους γενοκτονημένους προγόνους μας. Είμαστε εδώ και συνεχίζουμε.

Είθε η Χάρη και η Προστασία της Παναγίας Σουμελά να μας σκέπει και να μας ενισχύει. Χρόνια Πολλά και Καλή Παναγία.



Δεν υπάρχουν σχόλια