GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Βαλκάνια και πρόσφυγες από το Αφγανιστάν

Η  Τουρκία  δεν σχεδιάζει να γίνει ευρωπαϊκός σταθμός προσφύγων από το Αφγανιστάν. Τη δήλωση αυτή έκανε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγ...


Η Τουρκία δεν σχεδιάζει να γίνει ευρωπαϊκός σταθμός προσφύγων από το Αφγανιστάν. Τη δήλωση αυτή έκανε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά από συνάντηση που είχε με την κυβέρνηση χθες το βράδυ, 19 Αυγούστου, την οποία επικαλείται το πρόγραμμα Horizont της Βουλγαρικής Εθνικής Ραδιοφωνίας – ΒΕΡ. Ο Πρόεδρος της Τουρκίας τόνισε ότι την ευθύνη για τους πρόσφυγες η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ελληνικής κυβέρνησης Γιάννη Οικονόμου, η Ελλάδα λαμβάνει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για να αποτρέψει την επανάληψη όσων συνέβησαν πριν από έξι χρόνια, όταν τα νησιά του Αιγαίου και τα χερσαία σύνορά της με την Τουρκία πλημμύρισαν από πρόσφυγες που προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τους πόλεμους που μαίνονταν στη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Το Μαυροβούνιο είναι επίσης κατηγορηματικό ότι δεν θα δεχθεί πρόσφυγες. Με την ένταξή του στη δήλωση υποστήριξης του αφγανικού λαού, το Μαυροβούνιο δεν έχει αναλάβει την δέσμευση να δεχτεί πρόσφυγες, ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών του Μαυροβουνίου, το οποίο επικαλείται το πρακτορείο Makfax.

Δεν υπάρχουν σχόλια