GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στο έλεος των πυρκαγιών η Τουρκία

Εδώ και πάνω από μια εβδομάδα, η Τουρκία έχει τυλιχτεί στις φλόγες. Οι ειδικοί αποδίδουν τις άνευ προηγουμένου πυρκαγιές που σαρώνουν τη χ...


Εδώ και πάνω από μια εβδομάδα, η Τουρκία έχει τυλιχτεί στις φλόγες. Οι ειδικοί αποδίδουν τις άνευ προηγουμένου πυρκαγιές που σαρώνουν τη χώρα στον ακραίο καύσωνα και την κλιματική αλλαγή.

Πάνω από 180 πυρκαγιές απανθράκωσαν δασικές εκτάσεις, καλλιέργειες και κατοικημένες περιοχές στα τουρκικά παράλια στη Μεσόγειο από την περασμένη Τετάρτη. Οι φωτιές έπληξαν και τουριστικούς προορισμούς, όπου μόλις είχε μπορέσει να ξαναρχίσει η δραστηριότητα, έπειτα από μήνες περιοριστικών μέτρων εξαιτίας της πανδημίας του νέου κοροναϊού

Σύμφωνα με την υπηρεσία δορυφορικής παρακολούθησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η «ισχύς της ακτινοβολίας» των πυρκαγιών στην Τουρκία βρίσκεται σε επίπεδο «χωρίς προηγούμενο» από το 2003.

Η αντιπολίτευση προσάπτει στον πρόεδρο Ερντογάν πως δεν φρόντισε να συντηρηθεί ο στόλος των τουρκικών πυροσβεστικών αεροσκαφών και ότι άργησε να δεχθεί τη διεθνή βοήθεια που προσφέρθηκε στην Τουρκία.

Ο Ερντογάν κατηγόρησε από την πλευρά του την αντιπολίτευση ότι προσπαθεί να προσποριστεί πολιτικό όφελος από τις πυρκαγιές, παρότι και άλλες χώρες, όπως η Ελλάδα, πλήττονται επίσης από το φαινόμενο.

Από την άλλη πλευρά, ο σύμβουλος -για θέματα Ασφάλειας και Εξωτερικής Πολιτικής- του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, Μεσούτ Χακκί Τζασίν, στη διάρκεια παρουσίας σε εκπομπή του CNN Turk, κατηγόρησε για τις δασικές πυρκαγιές την Ελλάδα.

«Εμείς παλιότερα όταν ασκούσαμε καθήκοντα, το είδαμε αυτό. Η Ελλάδα δηλαδή με κάποιο τρόπο έβαζε τα μέλη του ΠΚΚ στο Αϊβαλί και σε άλλα μέρη και αυτοί προκαλούσαν πυρκαγιές στην Αττάλεια και σε άλλες τουριστικές περιοχές Αυτοί συνελήφθησαν και τιμωρήθηκαν» δήλωσε προκλητικά.

Σε κάθε περίπτωση, το μέγεθος της καταστροφής στη γείτονα χώρα είναι ασύλληπτο, με τον τουρκικό λαό να έρχεται αντιμέτωπος με τεράστιες οικολογικές και οικονομικές απώλειες και – κυρίως – με τον θρήνο για τις χαμένες ανθρώπινες ζωές.

Οι εικόνες από τις πυρκαγιές που έχουν κυκλοφορήσει στα κοινωνικά δίκτυα συγκλονίζουν, αποτυπώνοντας το μέγεθος της καταστροφής:

πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια