GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ένταξη έργου του Δήμου Τοπείρου με προϋπολογισμό πάνω από 520.000 ευρώ στο πρόγραμμα «Αλιεία και Θάλασσα 2014 – 2020» του ΥΠΑΑΤ

Εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Αλιεία και Θάλασσα 2014-2020» του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η πρόταση του Δήμου Τοπείρου για τη δ...


Εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Αλιεία και Θάλασσα 2014-2020» του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η πρόταση του Δήμου Τοπείρου για τη δημιουργία πρότυπης πιλοτικής μονάδας συλλογής και κομποστοποίησης αλιευτικών υπολειμμάτων και αποβλήτων υδατοκαλλιεργειών συνολικού προϋπολογισμού 528.736,00 ευρώ.

Επιτροπή Διαχείρισης του Προγράμματος CLLD LEADER / ΕΠΑΛΘ Περιφερειακών Ενοτήτων Ροδόπης και Ξάνθης αποτελεί η ΟΤΔ «Αναπτυξιακή Ροδόπης – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ».

Το έργο αφορά στον σχεδιασμό, τη διαμόρφωση και τη λειτουργία πρότυπης, πιλοτικής μονάδας συλλογής και κομποστοποίησης προδιαλεγμένων θαλάσσιων βιοαποβλήτων, με τη χρήση καινοτόμων μεθοδολογιών και πρωτοκόλλων μέσω της προμήθειας κατάλληλου εξοπλισμού και μηχανημάτων. Στόχος της πράξης είναι η διαχείριση των στερεών αποβλήτων, η οποία αποσκοπεί στη βελτίωση της περιβαλλοντικής προστασίας και της ποιότητας ζωής. Επίσης, στα οφέλη του έργου συγκαταλέγεται η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα περιβαλλοντικής συνείδησης με την ενεργό συμμετοχή τους στις περιβαλλοντικές δράσεις του Δήμου μας.

Ο Δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου δήλωσε: «Το συγκεκριμένο έργο έχει ως σκοπό τη μείωση των θαλάσσιων οργανικών αποβλήτων του Δήμου Τοπείρου μέσω της επίτευξης σημαντικού ποσοστού εκτροπής των βιοαποδομήσιμων αποβλήτων από τους χώρους υγειονομικής ταφής, την προστασία της δημόσιας υγείας και τον εμπλουτισμό των εδαφών του Δήμου μας μέσω της αποτελεσματικής επιστροφής της οργανικής ουσίας και των θρεπτικών συστατικών στο έδαφος».

Δεν υπάρχουν σχόλια