GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Πανσέληνος Αυγούστου 2021 στα Αρχαία Άβδηρα (εκδηλώσεις την Κυριακή 22 Αυγούστου)

  «Πανσέληνος Αυγούστου 2021»

 


«Πανσέληνος Αυγούστου 2021»
«εἰς τό φῶς τῆς σελήνης τό μελιχρόν, τό περιαργυροῦν ὅλην τήν ἄπειρον ὀθόνην τοῦ γαληνιῶντος πελάγους, καί κάμνον νά χορεύουν φωσφορίζοντα τά κύματα» (Παπαδιαμάντης, Όνειρο στο κύμα)

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης εορτάζει την Πανσέληνο του Αυγούστου και σας προσκαλεί την Κυριακή στις 22 Αυγούστου 2021, προσφέροντάς σας δύο επιλογές:

Α. Από τις 19.00 μέχρι τις 24.00 μπορείτε να επισκεφθείτε τον αρχαιολογικό χώρο Αβδήρων.  Τα τείχη με τους πύργους, οι δρόμοι και τα κτήρια τις αρχαίας πολιτείας σας περιμένουν να τα περιδιαβείτε στο φως του φεγγαριού.

Β. Στις 19.30 στην παραλία της Άσπρης Άμμου στον κηρυγμένο αρχαιολογικό χώρο, θα πραγματοποιηθεί θεατρικό δρώμενο. Πρόκειται για την παρουσίαση του έργου «Ο νεκρός Ταξιδιώτης» του Παπαδιαμάντη από τον ηθοποιό Φιλοποίμενα Ανδρεάδη.

Η ώρα προσέλευσης είναι 19:00, και ο προβλεπόμενος χρόνος της συνολικής παραμονής στον χώρο θα είναι περίπου τρεις ώρες – ενώ ο αναμενόμενος αριθμός συμμετεχόντων 50 άτομα.  

Θα τηρηθούν όλα τα πρωτόκολλα για την αποφυγή της νόσου COVID-19: αποστάσεις και χρήση μη ιατρικής μάσκας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης. Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση θα είναι μόνο καθήμενοι.

Μετά την έναρξη, η είσοδος δεν θα επιτρέπεται.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα 25410-51003 και 25410-52041, στις ώρες 7:00 – 15:00. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Είσοδος ελεύθερη.


Η Προϊσταμένη
της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξάνθης
κ.α.α.
Μαρία Χρυσάφη
Αρχαιολόγος με βαθμό Α΄


Δεν υπάρχουν σχόλια