GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


200 εργαζόμενοι του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και 70 εργαζόμενοι του Διδυμοτείχου αντιμέτωποι με την αναστολή εργασίας

Εβδομήντα εργαζόμενοι του νοσοκομείου Διδυμοτείχου, κυρίως νοσηλευτές, βρίσκονται αντιμέτωποι με την αναστολή εργασίας, λόγω μη εμβολιασμο...


Εβδομήντα εργαζόμενοι του νοσοκομείου Διδυμοτείχου, κυρίως νοσηλευτές, βρίσκονται αντιμέτωποι με την αναστολή εργασίας, λόγω μη εμβολιασμού τους. 

Να σημειωθεί ότι στο νοσοκομείο εργάζονται με διάφορες σχέσεις εργασίας, και από διαφορετικούς κλάδους, περίπου 400 άτομα, τα οποία, στο σύνολό τους, θα πρέπει είτε να έχουν εμβολιαστεί είτε να έχουν προγραμματίσει εμβολιασμό είτε να έχουν λάβει εξαίρεση από την υποχρεωτικότητα, για να συνεχίσουν να εργάζονται στη νοσηλευτική μονάδα.

Όσον αφορά το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, με προσωπικό που ξεπερνά τα 1.100 άτομα, η εκτίμηση είναι ότι υπάρχουν περίπου 200 ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι, από όλες τις Διευθύνσεις (νοσηλευτική, διοικητική, τεχνική, κ.α.).

Η πλειοψηφία είναι νοσηλευτές, που μπορεί να φτάνουν και τους 135, ενώ υπάρχουν και ορισμένοι γιατροί. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων τονίζουν τις επιπτώσεις που θα έχει στη λειτουργία των νοσοκομείων η υποχρεωτικότητα, υποστηρίζοντας πως δεν είναι δυνατόν να υπάρξει αναπλήρωση του προσωπικού που θα μπει σε αναστολή.

Τα προβλήματα αυτά, όπως υπογραμμίζουν, θα έχουν σοβαρότατες επιπτώσεις στην ασφάλεια των νοσηλευομένων και ζητούν διαλλακτικότητα από την πλευρά του υπουργείου, για να μην δημιουργηθούν αδιέξοδα.

«Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό και υπάρχει ανησυχία για τη συνέχεια που θα έχουμε στα νοσοκομεία», δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, Χριστόδουλος Μεντίζης, και συμπλήρωσε ότι την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα επισημοποιεί το πλαίσιο της «υποχρεωτικότητας».

Ο ίδιος αναφέρθηκε στον κίνδυνο να συγχωνευτούν ή να καταργηθούν κλινικές, χειρουργεία και άλλες ιατρικές πράξεις, σημειώνοντας ότι στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια (Αττικής) έχει ήδη ζητηθεί από τα νοσοκομεία να ετοιμάσουν επιχειρησιακά σχέδια που θα περιλαμβάνουν τέτοιες συγχωνεύσεις και καταργήσεις.

«Αυτό μπορεί να μην αργήσει και να ζητηθεί και από τη δική μας Υγειονομική Περιφέρεια», ανέφερε ο κ. Μεντίζης, εκτιμώντας ότι «οι αντιδράσεις της κυβέρνησης δεν βοηθούν, ειδικά όταν έχουμε σε εξέλιξη το τέταρτο κύμα της πανδημίας».

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΣΑΜΟΥΡΙΔΟΥ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια