GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Κορονοϊός: Στο 1,6% η θετικότητα στον Έβρο – Οι έξι περιοχές όπου η θετικότητα ξεπερνάει το όριο συναγερμού του 3%

  «Καμπανάκι» για έξι περιοχές της χώρας κρούει η επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, η οποία απόψε περιλαμβάνει την εκτίμηση της εβδομαδιαίας ...

 


«Καμπανάκι» για έξι περιοχές της χώρας κρούει η επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, η οποία απόψε περιλαμβάνει την εκτίμηση της εβδομαδιαίας θετικότητας – ο λόγος των κρουσμάτων κορονοϊού και των τεστ – ανά περιοχή.

Βάσει αυτού του δείκτη, το «όριο συναγερμού» (3%) έχουν ξεπεράσει η Μύκονος, η Νάξος, η Πάρος, η Ρόδος, η Χίος και τα Χανιά (οι περιφερειακές ενότητες).

Στον «πίνακα 3» της ημερήσιας ανακοίνωσης του ΕΟΔΥ («Ποσοστό θετικότητας στο σύνολο των ελέγχων ανά Περιφερειακή Ενότητα με δεδομένα από 02 Αυγούστου 2021 έως 08 Αυγούστου 2021 [2021-W31]) συναντάμε τις παρακάτω τιμές:

Με την πρώτη ματιά, είναι ορατό πως ο ιός γνωρίζει σημαντική διάδοση στη νησιωτική χώρα.

Η διαπίστωση αυτή ενισχύεται αν ληφθούν υπόψιν και άλλες περιφερειακές ενότητες της χώρας, οι οποίες ξεπερνούν το 2%, καθώς στον ίδιο πίνακα βλέπουμε:

Η Κάλυμνος, πάλι, βρέθηκε ακριβώς στο 2%, την εβδομάδα υπό εξέταση (2-8/8).

Υπενθυμίζεται πως, συνολικά, η Κρήτη ανησυχεί τους ειδικούς, αφού, πέραν της αύξησης των κρουσμάτων, στα νοσοκομεία της παρουσιάζεται αυξανόμενη πίεση στις ΜΕΘ.

Δείτε, αναλυτικά, τη θετικότητα σε όλη τη χώρα:

Σε ανοδική τροχιά οι διασωληνωμένοι ασθενείς
Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα την Τετάρτη ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3.475 νέα κρούσματα κορονοϊού σε όλη τη χώρα, για το τελευταίο 24ωρο.

Κατά το ίδιο διάστημα, κατεγράφησαν 19 ακόμη θάνατοι, με τον αριθμό των νεκρών από την εμφάνιση της πανδημίας Covid-19 να φτάνει τους 13.138.

Παράλληλα, σε 226 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, από 219 χθες, Τρίτη.

Το τελευταίο 24ωρο, τέλος, διενεργήθηκαν 88.069 τεστ (PCR και rapid), με τη θετικότητα επ’αυτών να ανέρχεται στο 3,94%.

Δεν υπάρχουν σχόλια