GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Νέα έκτακτη ενημέρωση από Χαρδαλιά: Κάηκαν 12.500 στρέμματα – Ζημιές σε 94 σπίτια

Σε νέα έκτακτη ενημέρωση για την εξέλιξη των πυρκαγιών προχώρησε ο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλ...


Σε νέα έκτακτη ενημέρωση για την εξέλιξη των πυρκαγιών προχώρησε ο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Από χθες το βράδυ σημειώθηκαν 41 νέες ενάρξεις πυρκαγιών σε όλη την Ελλάδα δήλωσε τονίζοντας ότι η κατάσταση στη Βαρυμπόμπη βελτιώθηκε σημαντικά αλλά η προσπάθεια συνεχίζεται και οι δυνάμεις πυρόσβεσης συνεχίζουν να επιχειρούν.

Όπως είπε αναμένεται η κατάσταση στη συγκεκριμένη περιοχή να είναι οριοθετημένη εντός της ημέρας, υπάρχουν διάσπαρτες αναζωπυρώσεις αλλά χωρίς σοβαρά προβλήματα.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε πως έχουν καεί περίπου 12.500 στρέμματα στην Βαρυμπόμοη ενώ έχει ενεργοποιηθεί η υπηρεσία Κοπέρνικος.

Συγκεκριμένα:

76 σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές

18 σπίτια μερικές ζημιές

27 επιχειρήσεις έχουν υποστεί ζημιλες

82 οχήματα κάηκαν ολοσχερώς

64 οχήματα έχουν υποστεί ζημιές

Η κατάσταση στην υπόλοιπη Ελλάδα

Αυτή τη στιγμή, καίνε ακόμα οι μεγάλες φωτιές στην Εύβοια ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και περιστατικό στην Ηλεία. Βελτιωμένη εικόνα παρουσιάζουν τα τρία μέτωπα σε Μεσσηνία και Μάνη.

Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο στη Ρόδο, η οποία βρίσκεται σήμερα σε κατάσταση συναγερμού κατηγορίας 5, δηλαδή υπάρχει ακραίος κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς. Εξάλλου, στο νησί των Ιπποτών, όπως και στην Κρήτη, εστάλη μήνυμα από το 112 προειδοποιώντας τον κόσμο να αποφύγει ενέργειες που ενδέχεται να προκαλέσουν φωτιά στην ύπαιθρο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια