GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Αναγκαιότητα στήριξης του νέου Ορφέα Ξάνθης ενόψει της «πρώτης» του συμμετοχής του στη SL2!

Αναγκαιότητα στήριξης του νέου Ορφέα Ξάνθης ενόψει της «πρώτης» του συμμετοχής στη Δεύτερη Εθνική Κατηγορία Ποδοσφαίρου της χώρας ή όπως ονο...

Αναγκαιότητα στήριξης του νέου Ορφέα Ξάνθης ενόψει της «πρώτης» του συμμετοχής στη Δεύτερη Εθνική Κατηγορία Ποδοσφαίρου της χώρας ή όπως ονομάστηκε Super Leage 2 (SL2). Από την περίοδο 1962-1963 (βλ. Πίνακα κατάταξης Γ΄ Ομίλου) είχαν να βρεθούν μαζί στην ίδια Εθνική Κατηγορία δύο ομάδες (Ορφέας Ξάνθης & Ασπίδα Ξάνθης) της πόλης μας ή καλύτερα του Νομού ή όπως ονομάζεται σήμερα της ίδιας Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε.).

Τότε, οι ομάδες και κυρίως των μικρών Εθνικών Κατηγοριών στηρίζονταν στους ντόπιους αθλητές και φυσικά στη συνδρομή των φίλων και φιλάθλων του τόπου τους.

Σήμερα, μετά από μία δεκαετία αναγκαστικής οικονομικής εξαθλίωσης της χώρας, πολλές ομάδες υιοθέτησαν το παραπάνω μοντέλο. Μία άξια τοπική ομάδα είναι αναμφίβολα και ο Ορφέας Ξάνθης όπου το σύνολο των αθλητών της προέρχεται από το γηγενή πληθυσμό.

Η πρόκληση που καλείται να αντιμετωπίσει ο Πρόεδρός της είναι μεγάλη. Στο ευαίσθητο αυτό χρονικό σημείο (έως 15 Ιουλίου 2021 θα πρέπει να δηλώσει τη συμμετοχή της ομάδας στη SL2), πρέπει η τοπική κοινωνία να σταθεί δίπλα στον Πρόεδρο και να ενισχύσει την προσπάθειά του.

Σύμφωνα με τον πρόσφατο νόμο, για τη συμμετοχή ομάδων στην Δεύτερη Κατηγορία Ποδοσφαίρου, απαιτείται ελάχιστο μετοχικό κεφάλαιο 350.000€. Σύμφωνα με το ως άνω δοθέν, ο Ορφέας πρέπει να αδράξει την ευκαιρία και να προσπαθήσει να γίνει Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία (ΠΑΕ) ζητώντας τη συνδρομή της τοπικής κοινωνίας (αθλητικής και μη).

Προτείνεται το απαραίτητο μετοχικό κεφάλαιο των 350.000€ να διαιρεθεί σε Ανώνυμες Μετοχές των 50€ η κάθε μία. Χρησιμοποιώντας μέση λογική μπορούμε να πούμε πως, μία μέσης οικονομικής τάξης οικογένεια μπορεί να αποκτήσει μία με δύο μετοχές ενώ οι εύπορες μπορούν να αποκτήσουν αναλογικά πολλαπλάσιες.

Επίσης, Ανώνυμες Εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Π.Ε. Ξάνθης οι οποίες δεν είναι και λίγες, μπορούν να αποκτήσουν 20 και 50 και 100 μετοχές και παράλληλα να αναλάβουν την ετήσια μισθοδοσία ενός ή δύο αθλητών.

Η Ισχύς εν τη Ενώσει. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για την Ερασιτεχνική Επαγγελματική Ομάδα ΜΑΣ.

ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ ΠΑΠΟΓΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια