GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ένας λιθόκερος εμφανίστηκε σε παραλία της Αλεξανδρούπολης

  Την εμφάνισή του έκανε ένας λιθόκερος σε παραλία της Αλεξανδρούπολης, χωρίς ωστόσο να προκληθεί πανικός. Ο λιθόκερος μοιάζει με γιγάντια...

 


Την εμφάνισή του έκανε ένας λιθόκερος σε παραλία της Αλεξανδρούπολης, χωρίς ωστόσο να προκληθεί πανικός. Ο λιθόκερος μοιάζει με γιγάντια κατσαρίδα και είναι το μεγαλύτερο σε μέγεθος αμφίβιο έντομο της Ευρώπης.
Η όψη του είναι σίγουρα τρομακτική και δύναται να προκαλέσει πανικό σε εντομοφοβικούς και καλό είναι να αποφεύγεται η επαφή μαζί του καθώς το δάγκωμά του προκαλεί οξύ πόνο. Εν τούτοις δεν είναι ικανό να προκαλέσει σοβαρή ή/και ανήκεστο βλάβη στο θύμα.

Ο λιθόκερος τρέφεται με άλλα έντομα, μικρά ψάρια και οστρακόδερμα τα οποία εντοπίζει μέσα στο νερό. Λέγεται ότι εξαιτίας του κελύφους του παράγει έναν έντονο θόρυβο κατά τη βάδιση του.

Όσο τώρα για την εμφάνισή του σε παραλία της Αλεξανδρούπολης, είναι σπάνια περίπτωση καθώς σπάνιο είναι και το έντομο καθαυτό. Σε κάθε περίπτωση πάντως, ακόμη και αν βρεθείτε αντιμέτωποι με έναν λιθόκερο καλό είναι να αποφύγετε την επαφή μαζί του και να μην επιχειρήσετε να τον σκοτώσετε ή να τον αιχμαλωτίσετε.


Δεν υπάρχουν σχόλια