GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Με μεταφερόμενους"Τουρκόφρονες" απο τη Ροδόπη η κινητοποίηση στη Ξάνθη για τον Άρειο Πάγο! Επικεφαλής «Ψευτομουφτήδες», Ζεϊμπέκ Χουσείν και οι Δήμαρχοι Μύκης και Ιάσμου! ( φωτο)

Με μετακινούμενους και μεταφερόμενους «οπαδούς» από τον Ίασμο, την Κομοτηνή και τα γύρω χωριά του Νομού Ροδόπης και πολύ λιγότερους από τη Ξ...


Με μετακινούμενους και μεταφερόμενους «οπαδούς» από τον Ίασμο, την Κομοτηνή και τα γύρω χωριά του Νομού Ροδόπης και πολύ λιγότερους από τη Ξάνθη, περίπου 350-400 «Τουρκόφρονες» το πρωί του Σαββάτου πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας για την απόφαση του Αρείου Πάγου που έκρινε παράνομη για μια ακόμη φορά την ονομασία Τουρκική Ένωση Ξάνθης.
Η εκδήλωση διαμαρτυρίες ξεκίνησε έξω από τα γραφεία της αυτοαποκαλού6μενης «Τουρκικής» Ένωσης Ξάνθης με εμπρηστικές ομιλίες και επιθέσεις κατά του Ελληνικού κράτους και  της ηγεσίας του Αρείου Πάγου., ενώ οι διαδηλωτές κρατούσαν στα χέρια τους πλακάτ με συνθήματα ενώ κάποιοι από αυτούς φώναζαν «είμαστε  Τούρκοι», «είμαστε Τούρκοι"!

Επικεφαλής της εκδήλωσης ήταν οι δυο Ψευτομουφτήδες Ξάνθης και Ροδόπης, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσείν Ζεϊμπέκ, η Πρόεδρος του Τουρκικού κόμματος DEB Ασάφογλου Τσιγδέμ, οι Δήμαρχοι Μύκης Ντελή Ριτβάν, Ιάσμου Οντέρ Μουμίν και Αρριανών, αντιδήμαρχοι, «ψευτοιμάμηδες» κά.

Ακολούθησε πορεία στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης με τηλεβόα και έντονη συνθηματολογία στα Τουρκικά αλλά και στα Ελληνικά όπου όπου ο Πρόεδρος του ΤΕΞ εξαπέλυσε επίθεση κατά της Ηγεσίας του Αρείου Πάγου,.

Σημειώνεται ότι η  παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων ήταν ιδιαίτερα ισχυρή προκειμένου να μη δημιουργηθούν επεισόδια αφού υπήρχε έντονες φήμες για προβοκατόρικες ενέργειες

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα όπως «Δικαιοσύνη για την Τουρκική Ένωση Ξάνθης», «Η ΤΕΞ δεν είναι απειλή» και «Να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του ΕΔΔΑ» ενώ οι οργανωτές φρόντισαν να τοποθετήσουν τις γυναίκες πίσω από το ρορόϊ  όλες μαζί.

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η μεγάλη απουσία μουσουλμάνων από το Νομό Ξάνθης.

Γύρω στις 12.20 το μεσημέρι η συγκέντρωση διαλύθηκε ήρεμα ενώ οι οι περισσότεροι διαδηλωτές με πούλμαν επέστρεψαν στον Ίασμο, Κομοτηνή, Αρριανά  κλπ 











 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια