GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Οι Κυνηγετικές Οργανώσεις συνεχίζουν τον αγώνα κατά του νομοσχεδίου « Άργος»

  Η ΚΣΕ και η ΣΤ ΚΟΜΑΘ συμμετείχαν στην επιστημονική ημερίδα που διοργάνωσε την Πέμπτη 24/6/2021 το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΓΕΩΤΕ...

 


Η ΚΣΕ και η ΣΤ ΚΟΜΑΘ συμμετείχαν στην επιστημονική ημερίδα που διοργάνωσε την Πέμπτη 24/6/2021 το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΓΕΩΤΕΕ), το οποίο αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα επαγγελματικά επιμελητήρια της χώρας.
  Στην ημερίδα τοποθετήθηκαν μεταξύ άλλων, με δύο ιδιαίτερα εύστοχες τοποθετήσεις, ο εκπρόσωπος τύπου και ο Επιστημονικός Συνεργάτης της ΚΣΕ, κύριοι Στριλάκος και Χατζηνίκος αντίστοιχα, ενώ από πλευράς της ΣΤ΄ΚΟΜΑΘ, την ημερίδα παρακολούθησαν ο Γεν. Γραμματέας του ΔΣ, κ. Καλογεράκος, ο Γενικός Διευθυντής κ. Σκορδάς και οι Επιστημονικοί Συνεργάτες κ. Καλαϊτζής, Ισαάκ και Γκάσιος.

  Κοινή θέση όλων των ομιλητών της ημερίδας ήταν πως:

  1. Η υποχρεωτική στείρωση είναι επιστημονικά, ηθικά και κοινωνικά απαράδεκτη και αυθαίρετη στο βαθμό που δε βασίζεται σε κανένα επιστημονικό δεδομένο.
  2. Δεν προβλέπεται πουθενά στις διατάξεις του νομοσχεδίου κτηνιατροδικαστική γνωμάτευση τόσο για την επιβολή κυρώσεων σε παραβάσεις, όσο και για τη διαχείριση των επικίνδυνων ή μολυσμένων ζώων συντροφιάς
  3. Το νομοσχέδιο συντάχθηκε αποκλειστικά και μόνο με τη συνεργασία μίας φιλοζωικής ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο.).
  4. Δεν εισακούστηκε κανείς από τους άμεσα εμπλεκόμενους θεσμικούς αλλά και μη θεσμικούς φορείς, όπως είναι η επιστημονική κοινότητα των κτηνιάτρων, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος κ.α.
  5. Το νομοσχέδιο χαρακτηρίζεται από προχειρότητα, αοριστίες και ασάφειες σε βασικές έννοιες γεγονός που το καθιστά οπισθοδρομικό.
  6. Καταργεί ιδιαίτερα θετικές διατάξεις για τη διαχείριση κυρίως των αδέσποτων ζώων συντροφιάς που ίσχυαν μέχρι σήμερα.
  7. Δίνει υπερεξουσίες σε συγκεκριμένες φιλοζωικές οργανώσεις
  8. Απαξιώνει τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς

  Εντυπωσιακό στοιχείο της ημερίδας ήταν η διαπίστωση πως από το σύνολο των 40.000 σκυλιών που έχει φιλοξενήσει/περιθάλψει ο Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας Πειραιά, μόλις το 2% είχαν φαινοτυπικά χαρακτηριστικά κυνηγετικού σκύλου (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ήταν κυνηγόσκυλα).

  Το στοιχείο αυτό το κατέθεσε και γραπτώς ο ΠΕΣΥΔΑΠ, μετά από σχετικό ερώτημα της ΚΣΕ, ενισχύοντας έτσι τη θέση των κυνηγών πως δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ κυνηγόσκυλων και αδέσποτων σκύλων.

  Κοινό συμπέρασμα της ημερίδας ήταν πως τόσο η επιστημονική κοινότητα των κτηνιάτρων, όσο και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, είναι κάθετα αντίθετοι σε πολλές διατάξεις αλλά και στις αρχές που διέπουν το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας για τα ζώα συντροφιάς.

  Αυτό που μένει είναι να δούμε είναι αν η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να προωθεί την ατζέντα συγκεκριμένων Φιλοζωικών Οργανώσεων ενάντια στην επιστήμη, τη λογική, την ηθική, τους κανόνες ευζωίας των ζώων αλλά και στη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που εξέφρασαν γραπτώς την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια