GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Κορονοϊός: Τα μέτρα που επανεξετάζονται για την εστίαση – Αποφασίζουν σήμερα οι ειδικοί για τις μάσκεςΚορονοϊός: Τα μέτρα που επανεξετάζονται για την εστίαση – Αποφασίζουν σήμερα οι ειδικοί για τις μάσκες

  Η απότομη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού που συνοδεύεται από τις δυσοίωνες προβλέψεις των ειδικών για τον Αύγουστο σε συνδυασμό με τα φ...

 


Η απότομη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού που συνοδεύεται από τις δυσοίωνες προβλέψεις των ειδικών για τον Αύγουστο σε συνδυασμό με τα φαινόμενα συνωστισμού σε χώρους ψυχαγωγίας και την υπερμεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δέλτα οδηγούν κυβέρνηση και λοιμωξιολόγους σε επανεξέταση των μέτρων, προκειμένου να μπει φρένο στη διασπορά του φονικού ιού.

Από σήμερα σε όλους τους χώρους εστίασης, τα μπαρ, τα κλαμπ και τα κέντρα διασκέδασης οι πελάτες θα είναι αποκλειστικά καθήμενοι με τους κανόνες χωρητικότητας που έχει ορίσει το υπουργείο Ανάπτυξης. Το μέτρο αυτό λαμβάνεται ώστε να περιοριστεί ο συγχρωτισμός και η υπερμετάδοση που παρατηρείται σε αυτούς τους χώρους, προκειμένου να είναι ασφαλής και προστατευμένη η διασκέδαση.

Παράλληλα, στη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας στο μικροσκόπιο αναμένεται να μπει η επαναφορά της υποχρεωτικότητας της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους και το άνοιγμα των εσωτερικών χώρων στην εστίαση μόνο για εμβολιασμένους.

Επανέρχεται η μάσκα έξω;
Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα οι λοιμωξιολόγοι αναμένεται να γίνει αυστηρή σύσταση για την επαναφορά της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους συνολικά ή σε περιοχές με υψηλό ιικό φορτίο. Αν και η κυβέρνηση έχει αποκλείσει τη λήψη οριζόντιων μέτρων, τα τοπικά lockdown είναι ξανά στο τραπέζι και δεν αποκλείεται να εφαρμοστούν το επόμενο διάστημα, αν σε κάποιες περιοχές παρατηρηθεί ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων.

Δεύτερες σκέψεις για εστίαση δύο ταχυτήτων

Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για μεικτά και αμιγή μαγαζιά προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στους επαγγελματίες, ενώ ασκήθηκε και κριτική για τον διαχωρισμό των πολιτών σε εμβολιασμένους και μη. Στις επίσημες ανακοινώσεις σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί το πλαίσιο λειτουργίας της εστίασης, ενώ είναι πιθανό τελικά στις 15 Ιουλίου να ανοίξουν μόνο τα covid free καταστήματα. Οι ειδικοί εξετάζουν ακόμη, το τι θα γίνει στην εστίαση εάν κάποιος νομός μπει στο κόκκινο. Σε μια τέτοια περίπτωση το επικρατέστερο σενάριο είναι να λειτουργεί μόνο στους εξωτερικούς χώρους, με λιγότερα άτομα ανά τραπέζι και χωρίς μουσική, ενώ τα μαγαζιά θα κλείνουν νωρίτερα.

Ποια μέτρα είναι στο τραπέζι
Τα νέα τοπικά μέτρα που μπαίνουν στο τραπέζι των ειδικών είναι:

να γίνει ισχυρή σύσταση ή ακόμα και να επιβληθεί η χρήση μάσκας για τον κορονοϊό στους εξωτερικούς χώρους
να υπάρξει κατά τόπους απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας (από τα μεσάνυχτα ή από τη 1:00)
να τεθούν τοπικοί περιορισμοί στην εστίαση (να κλείνουν νωρίτερα τα μαγαζιά ή να μην υπάρχει μουσική)
είσοδος στα μαγαζιά μετά τις 15 Ιουλίου μόνο για εμβολιασμένους πολίτες και να μην υπάρξουν τελικά «μεικτά» καταστήματα

Δεν υπάρχουν σχόλια