GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Τουρκία κατά του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ: «Παρασύρθηκαν από τη μαύρη προπαγάνδα των Ελλήνων»

Με παραλήρημα απαντά η Τουρκία στην απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο καταδικάζει το άνοιγμα των Βαρωσίων.


Με παραλήρημα απαντά η Τουρκία στην απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο καταδικάζει το άνοιγμα των Βαρωσίων.Οπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ, Μανώλης Κωστίδης, μετά το «ράπισμα» από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών τονίζει ότι η δεν αποδέχεται την απόφαση, καθώς βασίζεται στη «μαύρη προπαγάνδα» των Ελλήνων και των Ελληνοκυπρίων για την Αμμόχωστο.

Επισημαίνει, δε, ότι η Αμμόχωστος είναι «τουρκοκυπριακό έδαφος της ΤΔΒΚ» και το άνοιγμα των Βαρωσίων ήταν μια κίνηση καλής θέλησης από την πλευρά των Τουρκοκυπρίων.

Τσαβούσογλου: Δεν παραβιάζονται ούτε ψηφίσματα ασφαλείας των Ην. Εθνών, ούτε το Διεθνές Δίκαιο

Προκλητικές και οι δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος νωρίτερα είπε ότι με το άνοιγμα των Βαρωσίων δεν παραβιάζονται ούτε δικαιώματα ιδιοκτησίας, αλλά ούτε τα ψηφίσματα ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ούτε το Διεθνές Δίκαιο.

Οπως ανέφερε, όλες οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν, όχι μόνο του Συμβουλίου Ασφαλείας, αλλά και των ΗΠΑ, της Μεγάλης Βρετανίας, ακόμα και της Ρωσίας, γίνονται καθώς κανείς δεν θέλει να αναγνωριστεί το τουρκοκυπριακό κράτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια