GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Μητσοτάκης: «Η χώρα δεν θα ξανακλείσει για να προστατευθούν λίγοι ανεμβολίαστοι»

Νέο μήνυμα για το θέμα του εμβολιασμού έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


Νέο μήνυμα για το θέμα του εμβολιασμού έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «δεν θα πληρώσει το μάρμαρο η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού που είναι εμβολιασμένη», ξεκαθαρίζοντας ότι δεν μπορεί να κάνει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό.

«Δεν μπορώ να πιάσω κανέναν από τον λαιμό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η χώρα δεν θα ξανακλείσει για να προστατευθούν λίγοι ανεμβολίαστοι», επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δείχνοντας ότι ένα καθολικό lockdown δεν είναι στο μυαλό της κυβέρνησης.

Αναφορικά με την αρνητική κριτική που έγινε για τα 150 ευρώ στους νέους απάντησε: «Δεν καταλαβαίνω, αυτοί οι οποίοι μας κατηγορούν ότι πάμε να εξαγοράσουμε τη νεολαία. Να την εξαγοράσουμε με τι όφελος; Πιστεύει κανείς πραγματικά ότι σε δύο χρόνια, που θα γίνουν εκλογές, θα θυμάται η νεολαία ότι δώσαμε 150 ευρώ;».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για «υγειονομικό σαμποτάζ» από κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Υπήρξε ένα ουσιαστικό σαμποτάζ. Υγειονομικό σαμποτάζ, με μόνο σκοπό την αποκόμιση πολιτικού οφέλους – το οποίο τελικά απ’ ό,τι φαίνεται δεν ήρθε κιόλας – από κόμματα της αντιπολίτευσης, ξεκινώντας από την αξιωματική αντιπολίτευση. Αυτό είναι ασυγχώρητο για εμένα. Ασυγχώρητο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε ως προτεραιότητά του την αναδιοργάνωση του υγειονομικού χάρτη.

«Έχουμε περιφερειακά νοσοκομεία μερικές φορές περισσότερα από όσα θα πρέπει να έχουμε. Δε γίνεται να έχουμε τρία νοσοκομεία μέσα σε ακτίνα 20-30 χιλιομέτρων, γιατί όλοι ήθελαν νοσοκομείο στην πόλη τους, και να περιμένουμε να έχουμε τρία καλά νοσοκομεία… Δε σημαίνει ότι θα κλείσει το νοσοκομείο. Μπορεί να μετατραπεί σε μία μονάδα χρονίως πασχόντων.

Θέλω να διατηρήσω και τα επόμενα δύο χρόνια αυτήν την αίσθηση του κατεπείγοντος, η οποία μας επιβλήθηκε λόγω της πανδημίας. Οι προκλήσεις, από μία πλευρά, είναι πιο ενδιαφέρουσες. Έχουμε ένα Ταμείο Ανάκαμψης να διαχειριστούμε. Έχουμε μία οικονομία που σαφέστατα ανακάμπτει. Έχουμε πολύ δημιουργικές πολιτικές, τις οποίες μπορούμε να εφαρμόσουμε προς όφελος των πολιτών. Έχουμε εξηγήσει με όλους τους τρόπους, επιστημονικούς και επικοινωνιακούς, την ανάγκη του εμβολιασμού», είπε ο πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια