GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Π.Υ. Ξάνθης: Διοικητικό πρόστιμο σε άνδρα στον Νέο Ζυγό, για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα εντός οικοπεδικού χώρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης επέβαλε πρόστιμο σε άνδρα στον Νέο Ζυγό Ξάνθης, για πυρκαγιά σε ξερά χόρτα εντός οικοπεδικού χώρου. Το άναμμα...


Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης επέβαλε πρόστιμο σε άνδρα στον Νέο Ζυγό Ξάνθης, για πυρκαγιά σε ξερά χόρτα εντός οικοπεδικού χώρου. Το άναμμα της φωτιάς για οποιοδήποτε λόγο και αιτία απαγορεύεται κατά την περίοδο της αντιπυρικής περιόδου, που φέτος ξεκίνησε την 1η Μαΐου και τελειώνει την Κυριακή 31 Οκτωβρίου. Αναλυτικότερα η Π.Υ. Ξάνθης αναφέρει τα ακόλουθα:  «Για πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα εντός οικοπεδικού χώρου στο Νέο Ζυγό Ξάνθης, επιβλήθηκε σε άνδρα διοικητικό πρόστιμο σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη, από ανακριτικούς υπάλληλους της Π.Υ. Ξάνθης».

  Το Πυροσβεστικό Σώμα, πάντα δίπλα στον πολίτη, συμβουλεύει και υπενθυμίζει τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται από όλους, ώστε να αποφεύγεται η έναρξη πυρκαγιάς από αμέλεια.

Για να μην προκαλέσουμε πυρκαγιά

•           Με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς στην ύπαιθρο για οποιοδήποτε λόγο και αιτία. Ο κίνδυνος έναρξης και εξάπλωσης μιας καταστρεπτικής πυρκαγιάς είναι μεγάλος.

•           Οι ιδιοκτήτες νομείς ή επικαρπωτές οικοπεδικών χώρων και λοιπών ακάλυπτων χώρων υποχρεούνται στην αποψίλωση – καθαρισμό, καθώς και την απομάκρυνση της βλάστησης και τυχόν άλλων καυστών υλικών, σκουπιδιών κ.λ.π., προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς.

•           Αποφεύγουμε τις υπαίθριες θερμές εργασίες, που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου, που εκτοξεύει σπινθήρες)

•           Δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές εντός των δασών, ούτε σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα και κλαδιά.

•           Αποφεύγουμε το κάπνισμα των μελισσών και δεν εγκαταλείπουμε τα αναμμένα υπολείμματα καύσης στην ύπαιθρο, διότι ενδέχεται να αναζωπυρωθούν και να προκαλέσουν πυρκαγιά.

•           Δεν πετάμε ποτέ αναμμένα τσιγάρα και σπίρτα, από το παράθυρο του αυτοκινήτου, ούτε όταν βρισκόμαστε στο δάσος.

•           Δεν αφήνουμε σκουπίδια στο δάσος, διότι υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξής τους, ούτε γυάλινα μπουκάλια, διότι ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά σε ξερά χόρτα, μέσω της ηλιακής ακτινοβολίας.

•           Δεν προβαίνουμε σε χρήση βεγγαλικών – πυροτεχνημάτων, σε περιοχές που βρίσκονται σε μικρή απόσταση από δασικές εκτάσεις.

•           Δε σταθμεύουμε ποτέ το όχημά μας σε σημεία που υπάρχουν ξερά χόρτα. Ο καταλύτης των αυτοκινήτων διατηρείται υπερθερμασμένος για αρκετό χρονικό διάστημα, μετά το σβήσιμο της μηχανής, καθιστώντας ορατό τον κίνδυνο έναρξης πυρκαγιάς.

•           Έχουμε υπόψη μας ότι οι σπινθήρες που προκαλούνται από τις εξατμίσεις όλων των τύπων οχημάτων μπορούν να δημιουργήσουν συνθήκες ευνοϊκές για πυρκαγιά.

•           Πάντα συμμορφωνόμαστε με τις απαγορευτικές πινακίδες πρόσβασης στο δάσος, σε περιόδους υψηλού κινδύνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια