GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Μ. Τσέπελης ο κυρίαρχος του παιγνιδιού.

Αυτή τη στιγμή, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί το πολιτικό σκηνικό στον δήμο Ξάνθης, ο Μ. Τσέπελης είναι ο κυρίαρχος του παιγνιδιού.


Αυτή τη στιγμή, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί το πολιτικό σκηνικό στον δήμο Ξάνθης, ο Μ. Τσέπελης είναι ο κυρίαρχος του παιγνιδιού.
Κατάφερε και διέσπασε την παράταξη του πρώην δημάρχου Χ. Δημαρχοπουλου και εμβόλισε εν τη γενέσει της την κοινή προσπάθεια των τεσσάρων της αντιπολίτευσης, με τον προσεταιρισμό όποως δείχνουν τα πράγματα, πλην  του Δημοσθένη Γεωργιάδη, ο οποίος σύμφωνα με το φιλικό του περιβάλλον, δηλώνει πλήρη άγνοια περί συμμετοχής του στο ψηφοδέλτιο του Τσιτιρίδη και σίγουρα δεν πήρε ξεκάθαρη θέση στην πρωτοβουλία των συμβούλων του Γ. Παπαχρόνη οι οποίοι κατά τα φαινόμενα «άδειασαν» τον επικεφαλής της «ΑΓΑΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΜΑΣ», όλα δείχνουν ότι μέχρι και τον Σεπτέμβριο ο δήμαρχος Ξάνθης θα παίζει το «πρώτο βιολί» στο πολιτικό γίγνεσθαι της πόλης.

Και μπαίνει το χρονικό περιθώριο μέχρι τον Σεπτέμβριο γιατί από τον Σεπτέμβριο  οι Ξανθιώτες θα αρχίσουν να αντιλαμβάνονται την ζημιά που θα κληθούν να πληρώσουν λόγω του εγκλεισμού τους εξ αιτίας της πανδημίας.
Εάν ξεκαθαρίσει το «παιγνίδι της πανδημίας, ο δήμαρχος της πόλης θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις στους

Ξανθιώτες τι ακριβώς έκανε τον καιρό της πανδημίας και πόσα χρήματα ξόδεψε  που και από που.

Εκτιμούμε ότι πρέπει να δώσει λογαριασμό και θα το κάνει γιατί κανένας δεν γνωρίζει και ποιο θα είναι το πολιτικό κόστος που εισέπραξε και αν εισέπραξε, από την υπόθεση της ΔΕΥΑΞ και την δικαστική απόφαση που μέχρι στιγμής φαίνεται ότι ζημιώνει τους Ξανθιώτες κοντά στις 600.000 ευρώ.

Επίσης υπάρχει άλλη μία εξέλιξη που όπως δείχνουν τα πράγματα θα καταλήξει στις αίθουσες των δικαστηρίων και είναι η προσφυγή Ξανθιώτικης εταιρείας σχετικά με τον διαγωνισμό του ΤΕΒΑ και την προμήθεια τροφίμων που όπως δείχνουν τα πράγματα φαίνεται ότι οι Ξανθιώτες από εκείνον τον διαγωνισμό ζημιώθηκαν γύρω στις 600.000 ευρώ.

Αν μέσα στον «λογαριασμό» προσθέσει κανείς και το πολιτικό κόστος του διαγωνισμού που σαν πρόεδρος της ΔΙΑΜΑΘ για το κέντρο διαλογής των απορριμμάτων της Καβάλας που και εκεί φέρεται μετά από προσφυγή επιχείρησης, ο διαγωνισμός των 47 εκατομμυρίων «τραβήχτηκε» προς τα πίσω λόγω «ασαφειών», το πολιτικό κόστος που συγκεντρώνεται στις πλάτες του Μ. Τσέπελη είναι μεγάλο.

Σήμερα κανένας δεν αμφισβητεί ότι ο Μ. Τσέπελης μπορεί να κατάφερε να συνθέσει ετεροβαρής πολιτικές προσωπικότητες στην διοίκηση, θα πρέπει όμως να τις κρατήσει αλώβητες και ενωμένες.

Βέβαια το κυριότερο είναι να κρατήσει πολιτικά αλώβητο και τον ίδιο αφού πληροφορίες θέλουν τον Μ. Τσέπελη να ηγείται και πάλι της προσπάθειας επανεκλογής της παράταξης του το 2023.

Το ερώτημα είναι αν θα το καταφέρει.
Ήδη δελφίνοι μέσα από την παράταξή του αναζητούν αρχηγικό ρόλο.

Ο Μ. Τσέπελης, θα πρέπει μέσα στην διετία να διώξει από πάνω του όλα τα σύννεφα για να πορευτεί και πάλι στην αρχηγία της παράταξης.
Εκτός πλέον αν η πανδημία συνεχιστεί, κάτι που τον βολεύει άριστα και ξέρει να διαχειριστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια