GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Νέα δεδομένα σε εστίαση και ψυχαγωγία

Σειρά ερωτημάτων από επιχειρήσεις και εργαζόμενους για την πρακτική εφαρμογή του μέτρου


Σειρά ερωτημάτων από επιχειρήσεις και εργαζόμενους για την πρακτική εφαρμογή του μέτρουΜε ειδικό σήμα θα μπορεί να πληροφορεί ο επιχειρηματίας τους πελάτες του για το αν είναι εμβολιασμένο όλο το προσωπικό του ή όχι


Μαρία Τσιακίρογλου:
«Αν και είμαι υπέρ του εμβολιασμού, ωστόσο οι νέες εξελίξεις ανοίγουν το δρόμο για ακόμη περισσότερα προβλήματα στον κλάδο»

Σοβαρές ενστάσεις για το μέτρο της λειτουργίας όλων των κλειστών χώρων αποκλειστικά για εμβολιασμένους από την Παρασκευή διατυπώνουν οι θεσμικοί παράγοντες της εστίασης. Τόσο οι επιχειρήσεις όσο και οι εργαζόμενοι σε αυτές θέτουν σειρά ερωτημάτων αναφορικά με την πρακτική εφαρμογή του μέτρου, αλλά και τις επιπτώσεις που θα έχει στον κλάδο της εστίασης, ο οποίος ήδη έχει συσσωρεύσει προβλήματα και υποχρεώσεις από την μακρά περίοδο των περιοριστικών μέτρων.

  Τα πρόσθετα κόστη, η επισφάλεια των θέσεων εργασίας όσων δεν έχουν προχωρήσει έως σήμερα στον εμβολιασμό αλλά και η αποτελεσματικότητα του μέτρου εν τέλει είναι μερικοί από τους προβληματισμούς.

  Ειδικότερα, για εργαλειοποίηση της εστίασης κάνει λόγο η Πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών με Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος ΠΕ Ξάνθης, κ. Μαρία Τσιακίρογλου και παρότι η ίδια εμβολιασμένη και με τις δύο δόσεις καθώς και το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού της, θεωρεί πως το μέτρο αναμένεται να δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα στον κλάδο, πόσω μάλλον σε μια μικρή επαρχιακή πόλη, όπως η δική μας, όπου οι διαπροσωπικές σχέσεις παίζουν σπουδαίο ρόλο.

Εστίαση τριών… σημάτων: Μόνο καθήμενοι και εμβολιασμένοι – Οι κυρώσεις

  Νέα δεδομένα από εχθές σε εστίαση και ψυχαγωγία. Ενώ, μεταξύ άλλων, νομοθετική ρύθμιση δίνει δικαίωμα στους εργοδότες να μαθαίνουν ποιοι υπάλληλοι είναι εμβολιασμένοι και να ενημερώνουν αντίστοιχα τους πελάτες τους με ειδική σήμανση για το εάν είναι εμβολιασμένο όλο το προσωπικό ή όχι.

  Σε όλο τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα οι εργοδότες έχουν δικαίωμα να ζητούν πληροφόρηση εάν οι εργαζόμενοι έχουν εμβολιαστεί ή όχι.

  Από τις 16 Ιουλίου μέχρι τις 31 Αυγούστου, στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας θα υπάρξουν τρεις διαφορετικές σημάνσεις:

 – Το πρώτο είναι για τους αμιγείς χώρους (Χώρος Covid Free)
 – Το δεύτερο είναι για τους μεικτούς εφόσον είναι υπαίθριοι (Μεικτός Χώρος)
 – Με το τρίτο σήμα θα μπορεί να πληροφορεί ο επιχειρηματίας τους πελάτες του για το αν είναι εμβολιασμένο όλο το προσωπικό του ή όχι.

Όσον αφορά στους εσωτερικούς χώρους, για την είσοδο των πελατών θα απαιτείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας, δηλαδή θα εξακριβώνεται κατά πόσο ο πολίτης είναι πλήρως εμβολιασμένος ή έχει νοσήσει.

  «Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι είμαι υπέρ του εμβολιασμού, ωστόσο οι νέες εξελίξεις ανοίγουν το δρόμο για ακόμη περισσότερα προβλήματα στον κλάδο. Παρότι, δεν τίθεται ακόμη θέμα υποχρεωτικότητας στον εμβολιασμό των εργαζομένων του κλάδου, ωστόσο τίθεται για ακόμη μια φορά ζήτημα προσωπικών δεδομένων. Δεν ξέρω, εάν ισχύει και για άλλες επαγγελματικές ομάδες το συγκεκριμένο μέτρο, προσωπική μου πεποίθηση πάντως είναι ότι από τη στιγμή που θεσπίζεις κάτι τέτοιο, θα πρέπει να το εφαρμόσεις οριζοντίως σε όλο το ιδιωτικό και δημόσιο τομέα…» αναφέρει σχετικά η κ. Μ. Τσιακίρογλου.

  Από εκεί και πέρα, οι επαγγελματίες της Ξάνθης αναμένουμε το ΦΕΚ για να υπάρξει σωστή ενημέρωση, ενώ μέχρι τότε έχει αποφασιστεί να μην λειτουργήσουν τους εσωτερικούς χώρους, καθώς τα πρόστιμα είναι τεράστια και θα ήταν άδικο να τους επιβληθούν.

  «Η Ξάνθη είναι μια μικρή και κλειστή κοινωνία, όπου σπουδαίο ρόλο παίζουν οι διαπροσωπικές σχέσεις κάτι που δεν συμβαίνει στα μεγάλα αστικά κέντρα όπως είναι η Αθήνα με αποτέλεσμα τέτοια μέτρα να εφαρμόζονται εκεί πιο εύκολα…» καταλήγει η ίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια