GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ιλχάν Αχμέτ υπέρ της «Τουρκικής» Ένωσης Ξάνθης, φοβάται οτι δεν θα επανεκλεγεί!! –Η καθαρή απάντηση του «Μ»

Δικηγόρος, βουλευτής και επιστήμονας είστε κύριε Ιλχάν Αχμέτ...Κάποτε σας χειροκροτήσαμε που είχατε το θάρρος να καταγγείλετε τους «Ψευτομου...


Δικηγόρος, βουλευτής και επιστήμονας είστε κύριε Ιλχάν Αχμέτ...Κάποτε σας χειροκροτήσαμε που είχατε το θάρρος να καταγγείλετε τους «Ψευτομουφτήδες» της Θράκης και τους χοτζάδες που αναμιγνύονταν με την πολιτική….Μη το «χαλάτε» τώρα, επειδή σας έπιασε πανικός ότι δεν θα επανεκλεγείτε βουλευτής Ροδόπης...!

Υπέρ της πορείας διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στελέχη της αποκαλούμενης «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» τάχθηκε ο βουλευτής Ροδόπης του Κινήματος Αλλαγής Ιλχάν Αχμετ στη Ολομέλεια της Βουλής, στην προσπάθειά του να…επανεκλεγεί, φοβούμενος ότι με την απλή αναλογική θα βρεθεί εκτός…Κοινοβουλίου!

Απαντώντας στην κριτική που δέχθηκε για την συμμετοχή του στην συγκεκριμένη πορεία (η οποία έγινε παρά την εκ νέου απόφαση του Αρείου Πάγου που απέρριψε το αίτημα «Τουρκόφρονων» συλλόγων να χρησιμοποιούν τον όρο «τουρκικός/η»), τόνισε χαρακτηριστικά: «Θα ήθελα να απαντήσω σε μια απαράδεκτη τοποθέτηση που έκανε χθες από αυτό το βήμα ο κ. Βελόπουλος για εμένα προσωπικά και τον Χουσεϊν Ζειμπέκ. Κύριε Βελόπουλε, είπατε ένα μεγάλο ψέμα και σας καλώ ζητήσετε συγγνώμη τώρα. Είπατε ότι εγώ προσωπικά κραύγαζα υπέρ ξένης χώρας στη συγκέντρωση για την ΤΕΞ στην Ξάνθη. Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, μαθήματα πατριωτισμού δεν δέχομαι από κανέναν και ιδιαίτερα από τον κ. Βελόπουλο. Φτάνει τόση λάσπη στη μειονότητα. Φτάνει τόση λάσπη στους αιρετούς εκπροσώπους του ελληνικού λαού.

Η πατριδοκαπηλεία διαχρονικά υπήρξε το διαβατήριο του διχασμού για την εξόντωση πολιτικών αντιπάλων. Η μειονότητα στην Θράκη είναι το θύμα της πολιτικής απάτης του διχασμού. Το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού των Ελλήνων πολιτών είναι κατοχυρωμένο στην χώρα μας και δεν αμφισβητείται. Ούτε αμφισβητείται ο προσδιορισμός της μειονότητας όπως αυτή αναφέρεται στην συνθήκη της Λωζάνης. Η Δημοκρατία δεν φοβάται ούτε τις μειονότητες, ούτε το διαφορετικό. Είμαστε περήφανοι που εκπροσωπούμε αυτό το κομμάτι της κοινωνίας μας στο κοινοβούλιο».

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ «ΜΑΧΗΤΗ»
-Κύριε Ιλχάν Αχμέτ κατανοούμε την πανικό μην μείνετε εκτός κοινοβουλίου, θα πρέπει όμως να γνωρίζετε και ως δικηγόρος, αλλά και ως Έλλην βουλευτικής που ορκιστήκατε στο Ελληνικό Σύνταγμα τα εξής απλά πράγματα:

1.Οι αποφάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας θα πρέπει να είναι σεβαστές από όλους. Και κυρίως από τους βουλευτές και τους νομικούς…

2.Κατανοητή η «αγωνία» σας ότι «καταρρέει» το ΚΙΝΑΛ αλλά κι εσείς προσωπικά γιατί δεν κάνατε τίποτα για το λαό της Ροδόπης….αλλά οφείλετε ΣΕΒΑΣΜΟ ως βουλευτής στο Ελληνικό Σύνταγμα και στις Διεθνείς συνθήκες!

3.Λάσπη στη μειονότητα ρίχνετε εσείς  με τις συμπεριφορές σας, διότι συνειδητά αποκρύπτετε ότι στην Ελληνική Θράκη σύμφωνα με Συνθήκη της Λωζάνης, υπάρχει ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ μειονότητα.

4.Η μουσουλμανική μειονότητα Ελλάδος (τουρκικά: Yunanistan müslüman azınlığı, βουλγαρικά: мюсюлманско малцинство на Гърция mjusjulmansko maltsinstvo na Gǎrcija, τσιγγανικά: Xoraxani selyori andi Elada) είναι η μόνη ρητά αναγνωρισμένη μειονότητα, και μάλιστα ως θρησκευτική, στην Ελλάδα βάσει του άρθρου 45 της Συνθήκης της Λωζάνης.

5.Η μουσουλμανική μειονότητα σήμερα αποτελείται από τρεις εθνοτικές ομάδες: : Τουρκόφωνοι ή Τουρκογενείς), Πομάκους και Ρομά. Υπάρχουν και 3.000 περίπου Αλεβίτες (κυρίως ορεινοί Πομάκοι) που ισχυρίζονται ότι καταπιέζονται από την πλειοψηφία των Σουνιτών.

6.Δικηγόρος και επιστήμονας είστε κύριε Ιλχάν Αχμέτ...Κάποτε σας χειροκροτήσαμε που είχατε το θάρρος να καταγγείλετε τους «Ψευτομουφτήδες» και τους χοτζάδες που αναμιγνύονταν με την πολιτική….

-Μη το «χαλάτε» τώρα, επειδή σας έπιασε πανικός ότι δεν θα επανεκλεγείτε! .

Δεν υπάρχουν σχόλια