GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Πως θα προφυλάξετε το δέρμα σας από τον ήλιο

  Το καλοκαίρι μπορεί να είναι μια περίοδος διακοπών και ανεμελιάς, αλλά ο ήλιος εκτός από «φίλος» μπορεί να μετατραπεί σε «εχθρός» για το...

 


Το καλοκαίρι μπορεί να είναι μια περίοδος διακοπών και ανεμελιάς, αλλά ο ήλιος εκτός από «φίλος» μπορεί να μετατραπεί σε «εχθρός» για το δέρμα μας. Για αυτό και μαζί με τα μαγιό, τα καπέλα και τα καφτάνια, η βαλίτσα των διακοπών θα πρέπει περιλαμβάνει και προστασία από την ερυθρότητα, την ξηρότητα και τα εγκαύματα.

Οι ακτίνες του ήλιου μπορεί να είναι πολύτιμες για την υγεία μας, τροφοδοτώντας τον οργανισμό μας με βιταμίνη D, διευκολύνοντας τον ύπνο μας και αποτρέποντας τη μελαγχολία. Ωστόσο, ο καυτός καλοκαιρινός ήλιος και η έκθεση σε αυτόν μπορούν να αφήσουν το δέρμα μας εκτεθειμένο στην ερυθρότητα, την ξηρότητα και τα εγκαύματα, πολλαπλασιάζοντας τον κίνδυνο σοβαρότερων βλαβών. Καμιά φορά ακόμα και το αντηλιακό από μόνο του δεν επαρκεί, ειδικά κάτω από τον καυτό, ελληνικό ήλιο. Μια δερματολογική σειρά, στοχευμένη στις πολύ ιδιαίτερες ανάγκες του δέρματος, μπορεί να αποτελέσει τον ιδανικό σύμμαχο.

Άλλωστε, η σωστή φροντίδα του δέρματος και η λύση των δερματικών ζητημάτων είναι απαραίτητη, καθώς το δέρμα αποτελεί την πρώτη γραμμή άμυνας του οργανισμού σε εξωτερικές επιθέσεις και αποτελεί τον καθρέφτη της υγείας του οργανισμού.

Οι πολύτιμοι σύμμαχοι του δέρματος μετά την έκθεση στο ήλιο

Το καλοκαίρι, είτε γιατί μας αρέσει η ηλιοθεραπεία είτε γιατί περνάμε ώρες κάνοντας βόλτες υπό τις ζεστές ακτίνες του ήλιου (είτε ακόμα γιατί η δουλειά μας απαιτεί να είμαστε αρκετές ώρες εκτεθειμένοι) μπορεί να αφήσει το δέρμα μας ξηρό, ερυθρό, με μια αίσθηση τραβήγματος. Αυτό είναι το «σήμα κινδύνου» για την άμεση φροντίδα του δέρματος μας, με την κατάλληλη μέθοδο, τα κατάλληλα προϊόντα από μία επιστημονική σειρά, με την υπογραφή κορυφαίων φαρμακοποιών και ερευνητών.

Δέρμα, διακοπές και ήλιος- Αντιμετωπίζοντας ξηρότητα

Photo: Pixabay from Pexels

Μάλιστα, δεδομένου ότι ο κάθε τύπος δέρματος έχει διαφορετικές ανάγκες, επιβάλλεται και αντίστοιχα οι λύσεις, να είναι εξειδικευμένες και στοχευμένες. Απαιτείται αναμφίβολα οι φόρμουλες των προϊόντων να περιέχουν συστατικά φαρμακευτικού βαθμού καθαρότητας, τα οποία επιλέγονται με βάση την τεκμηριωμένη δράση που έχουν για την καλή υγεία της επιδερμίδας.

Τα παραπάνω επιτυγχάνονται από μια δερματολογική σειρά- προϊόν έρευνας και ανάπτυξης μιας καταξιωμένης φαρμακοβιομηχανίας – οι ερευνητές της οποίας γνωρίζουν άριστα το δέρμα και τις ανάγκες του. Πρόκειται για SOS λύσεις για τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης του δέρματος, τη σειρά Skin Pharmacist.

Μια δερματολογική σειρά από πολύτιμες βιταμίνες, όπως η βιταμίνη C, η βιταμίνη E και η βιταμίνη B12, ισχυρούς ενυδατικούς παράγοντες, όπως το υαλουρονικό νάτριο και η πανθενόλη, καθώς και με φυτικά εκχυλίσματα με βιοδραστικά συστατικά συνθέτουν τα SOS προϊόντα.

Στόχος είναι μιμηθούν τη δομή και τη λειτουργία του υγιούς δέρματος και να προσομοιάσουν τη δράση των συστατικών του Φυσικού Παράγοντα Ενυδάτωσης (NMF).

Ποια είναι λοιπόν τα τρία σημαντικά και πολύτιμα προϊόντα που πρέπει να έχετε στην καλοκαιρινή σας βαλίτσα; Πρώτον, μία καταπραϋντική γέλη για άμεση ανακούφιση μετά από τσιμπήματα εντόμων και επαφή με μέδουσες ή τσουκνίδες, με πανθενόλη, εκχυλίσματα χαμομηλιού και επιλόβιου χωρίς αμμωνία και δερματολογικά ελεγμένη.

Δεύτερον, μια SOS κρέμα για το ευαίσθητο δέρμα σε ερεθισμούς, λόγω έκθεσης στον ήλιο, ξηρότητας, ή εξανθημάτων και τρίτον μια γέλη για μετά την ηλιοθεραπεία και τις πολλές ώρες έκθεσης στον ήλιο, που επανορθώνει και καταπραΰνει το ερεθισμένο δέρμα. Αυτή η γέλη είναι κατάλληλη για ήπια θερμικά και ηλιακά εγκαύματα, εμπλουτισμένη με καταπραϋντικά συστατικά που ανακουφίζουν το ερεθισμένο δέρμα, καθώς επίσης με πανθενόλη και η ουρία, που προάγουν την ενυδάτωση και ανάπλαση, χωρίς σιλικόνη, χωρίς άρωμα, χωρίς χρωστικές, χωρίς οινόπνευμα και δερματολογικά ελεγμένο.

Εν ολίγοις, ό,τι χρειάζεται το δέρμα σας και εσείς για να απαλλαγείτε από το άγχος και τις επιβλαβείς συνέπειες της έκθεσης στον καυτό ήλιο μπορεί να βρίσκεται στο νεσεσέρ σας, μέσα σε τρία προϊόντα με φόρμουλες υψηλής καθαρότητας και τεκμηρίωση εντατικών κλινικών μελετών.

Καλές και ανέμελες διακοπές!

Πηγή:news4health.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια