GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



“Ξύπνησε” η Εκκλησία; Μάλλον..! Ποτέ δεν είναι αργά…

*Γράφει ο Παναγιώτης Πεντζουρίδης, Δημοσιογράφος, Γενικός Διευθυντής του Θρακικού Πρακτορείου Ειδήσεων

*Γράφει ο Παναγιώτης Πεντζουρίδης, Δημοσιογράφος, Γενικός Διευθυντής του Θρακικού Πρακτορείου Ειδήσεων

Λένε, οι γνωρίζοντες και παροικούν τες εν τη Ιερουσαλήμ, ότι “όποιος τα βάλει με την Εκκλησία, μαύρα τα μαντάτα του…”

Και δεν έχουν άδικο!

Ο γράφων, έχει ιδίαν αντίληψη, δια την “αγάπη” και τη “στοργή” με την οποία περιθάλπει αυτούς που πάνε κόντρα στα συμφέροντά της!

Αλλά δεν έχω σκοπό με το σημερινό μου σημείωμα να αναφερθώ σε δικές μου εμπειρίες. Τις κρατώ για εμένα και ίσως τις αφήσω βιβλίο, μόνο για τα παιδιά μου, έτσι για να θυμούνται και να προσέχουν!

Εκείνο που μου έκανε – θετική – εντύπωση, είναι ότι επιτέλους η Ελλαδική Εκκλησία “αφυπνίστηκε”  και προχώρησε επιτέλους με την κοσμική εξουσία παράλληλα στο θέμα της πανδημίας και του εμβολιασμού.

Εμπιστοσύνη στους επιστήμονες, δείχνει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος στο θέμα του εμβολιασμού κατά της CoViD-19.

Σε γραπτό μήνυμα προς τους πιστούς, που παρατίθεται πιο κάτω, επισημαίνεται πως η Ιερά Σύνοδος εμπιστεύεται την επιστημονική κοινότητα των ιατρών, “η οποία νυχθημερόν αγωνίζεται για την απαλλαγή των ανθρώπων από τη θανατηφόρο πανδημία”.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, ο εμβολιασμός αποτελεί μέγιστη πράξη ευθύνης στον συνάνθρωπο, ενώ το εμβόλιο του κορωνοϊού δεν έρχεται σε καμία αντίθεση με την Αγιογραφική, Πατερική και Κανονική διδασκαλία της Εκκλησίας:

“Κατά συνέπεια, τα μέλη της Ἐκκλησίας μπορούν ελεύθερα, σύμφωνα με την υπόδειξη του ιατρού τους, να επιλέξουν την πράξη του εμβολιασμού, δίχως τον οποιονδήποτε φόβο ότι αυτή η επιλογή θα έχει επίπτωση στη σχέση τους με τον Θεό και την Εκκλησία ή και σε αυτήν τη σωτηρία τους”.

ΤΙ ΕΛEΓΑΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ…

Πέμπτη, 04 Φεβρουαρίου 2021 και τα μέσα ενημέρωσης της Εκκλησίας της Ελλάδος μεταδίδουν:

“Η Εκκλησία της Ελλάδος, 81 Μητροπόλεις της χώρας και πιστοί , μέσω των συνηγόρων τους, θα αναπτύξουν αύριο, στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας τη νομική επιχειρηματολογία τους κατά των περιοριστικών μέτρων στις θρησκευτικές τελετές (γάμους, βαπτίσια, κ.λπ.) και κατά των μέτρων που έχουν ληφθεί γενικότερα στις εκκλησίες κατά της διασποράς του COVID-19, όπως επίσης θα συζητηθεί αίτηση δικηγόρου Θεσσαλονίκης κατά του lockdown.

Ειδικότερα, στην Ολομέλεια του ΣτΕ η οποία θα συνέλθει με πρόεδρο την Μαίρη Σάρπ και εισηγήτρια την σύμβουλο Επικρατείας Παρασκευή Μπραίμη θα συζητηθούν πέντε αιτήσεις ακύρωσης που αφορούν τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα που λαμβάνονται για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον COVID-19.

Όλοι οι προσφεύγοντες ζητούν να ακυρωθούν όλες οι κοινές υπουργικές αποφάσεις που επιβάλλουν από την αρχή του χρόνου σταδιακά και ανάλογα με τις συνθήκες διασποράς του COVID-19, περιοριστικά μέτρα για την προστασία της υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού σε όλη την επικράτεια.”

ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ…

Απίστευτες καταγγελίες για ιερέα που έφθανε στο σημείο ακόμη και μέσα στην εκκλησία να χλευάζει όσους φορούσαν μάσκα και τελικά… κόλλησε ο ίδιος κορονοϊό!

Η καταγγελία που έφθασε στην τοπική ιστοσελίδα flamis.gr αναφέρει: “Ο συγκεκριμένος ιερέας χλεύασε επανειλημμένως συγγενικο μου προσωπο επειδη φορουσε μασκα στην εκκλησια. Επιπροσθετα μετα τις γιορτες εκανε κήρυγμα στην εκκλησια οτι δεν υφισταται ο κορονοιος κ ολα γινονται για να χτυπηθει η εκκλησια”!

Μάλιστα σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, ο ιερέας όταν είδε την επόμενη Κυριακή πως ο συγκεκριμένος πιστός φορούσε πάλι μάσκα, του είπε: “Πάλι φοράς μάσκα, δεν καταλαβαίνεις ότι όλα αυτά γίνονται για την παγκοσμιοποίηση”; Δεν γνωρίζουμε ποια ειναι η συμπεριφορά του ιερέα… μετά το πάθημά του, αφού κόλλησε κορονοϊό και ταλαιπωρήθηκε.

Τελικά, πάνω απο 25 ιερείς, δύο Αρχιερείς και πολλοί πιστοί πέθαναν απο την πιστή τους ακολουθία σε όλους εκείνους που έλεγαν ότι “ο Κορονοϊός δεν υπάρχει” και σήκωσαν το λάβαρο της “επανάστασης”…

ΤΟ “ΛΑΒΑΡΟΝ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ”

Οι αντιεμβολιαστές πραγματοποίησαν δύο συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας, μία στην Ομόνοια και δεύτερη στο Σύνταγμα.

Όλα αυτά την ώρα που η μετάλλαξη Δέλτα προκαλεί «έκρηξη» νέων κρουσμάτων.

“Μπροστάρης” το “λάβαρο της πίστης” ή όπως το ονομάζουν οι “πολύ πιστοί”, “λάβαρον της επαναστάσεως”!

Αλλά ποιας επανάστασης και για ποιο λόγο;

ΚΑΛΛΙΟ ΑΡΓΑ… ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ

Βεβαίως, ο δημόσοφος λαός μας λέει “κάλλιο αργά, παρά ποτέ”!

Αν και η Εκκλησία της Ελλάδος άργησε, παραπλάνησε, πήρε στο λαιμό της εκατοντάδες ζωές ανυποψίαστων και πιστών της Ελλήνων, τώρα έρχεται και συνταυτίζεται με την κοινή λογική, που βασίζεται και αυτή στα όσα πλέον είναι δεδομένα: ο Κορονοϊός υπάρχει, πρέπει και οφείλουμε να τον αντιμετωπίσουμε, με τις λιγότερες απώλειες, χωρίς αυτοσχεδιασμούς που κοστίζουν ανθρώπινες ζωές!

Οχι βεβαίως ότι δεν έκανε λάθη και η κοσμική εξουσία, ήτοι η Ελληνική Κυβέρνηση. Αλλά αυτή τη στιγμή είναι στη μάχη, και αφού πολεμά, οφείλουμε όλοι να βάλλουμε πλάτη. Με τη λήξη της πανδημίας, θα αναζητηθούν ευθύνες.

Η Εκκλησία όμως, όπως και όλες οι θρησκείες, που διαχειρίζονται το ισχυρότερο “όπλο” του ανθρώπου, που είναι η ΠΙΣΤΗ, οφείλουν και πρέπει να κινούνται με σύνεση, με σοβαρότητα και όχι με μισαλλοδοξία,  με αναχρονιστικές απόψεις και συνωμοσιολογικές τάσεις, που παραπλανούν τον πιστό και τον κατευθύνουν σε σίγουρο θάνατο.

Ελπίζω ότι η Εκκλησία ξύπνησε!

Και εύχομαι να ξυπνήσουν όλοι όσοι αρνούνται!

Νόσησα ο ίδιος. Είδα δίπλα μου να πεθαίνει άνθρωπος. Είδα οικογένειες να αφανίζονται.

Δεν μου το είπαν. Δεν το άκουσα. Το είδα.

Και ως “αυτόπτης μάρτυς” των συνεπειών του φονικού ιού, θέλω όλοι εσείς οι συνάνθρωποί μου, να ζήσετε και να είστε πάντα υγιείς και καλά!

Οπου και αν πιστεύετε, όπου και αν ανήκετε!

Αλλωστε, ο Θεός, ο Θεός σας, είμαι βέβαιος ότι έδωσε τη δύναμη του πνεύματος για να λειτουργούμε ως σκεπτόμενα όντα και να δίνουμε λύσεις σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης όπως αυτή που βιώνουμε!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια