GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Πως θα απαλλαγείτε από τις ψείρες

Αν και στο άκουσμα και μόνο ότι το παιδί έχει κολλήσει ψείρες μπορεί να αισθανθούμε ότι έρχεται το τέλος του κόσμου, πρέπει να δείξουμε ψυ...


Αν και στο άκουσμα και μόνο ότι το παιδί έχει κολλήσει ψείρες μπορεί να αισθανθούμε ότι έρχεται το τέλος του κόσμου, πρέπει να δείξουμε ψυχραιμία και αποφασιστικότητα.

Εκατομμύρια παιδιά κάθε χρόνο ταλαιπωρούνται από τα ενοχλητικά παράσιτα, που όμως μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά με την κατάλληλη θεραπεία.

Πώς θα ξέρουμε ότι πρόκειται για ψείρες;

Το παιδί που έχει κολλήσει ψείρες εμφανίζει έντονη φαγούρα σε όλο το τριχωτό μέρος του κεφαλιού, ιδιαίτερα δε πάνω από τον σβέρκο και πίσω από τα αφτιά.

Σε αυτές τις περιοχές θα εντοπίσετε με γυμνό μάτι ή πιο εύκολα με έναν μεγεθυντικό φακό τις ψείρες, αλλά κυρίως τα αβγά τους, τις λεγόμενες «κόνιδες», μικρές άσπρες νιφάδες κολλημένες στις τρίχες των μαλλιών κοντά στο δέρμα.

Oι κόνιδες μπορούν να μείνουν ζωντανές επάνω στα ρούχα ακόμη και για 7 ημέρες, ενώ οι ψείρες ζουν μακριά από το κεφάλι μόνο για μία – δύο ημέρες και μπορούν να μεταδοθούν μόνο αν είναι ζωντανές.

Τι πρέπει να κάνουμε

Η θεραπεία περιλαμβάνει τοπικά αντιφθειρικά προϊόντα και χτένισμα με ειδική χτένα. Τα τοπικά αντιφθειρικά έχουν τη μορφή σαμπουάν, σπρέι και λοσιόν και είναι σχεδιασμένα ώστε να σκοτώνουν τις ψείρες και τα αβγά τους. Απαραίτητο εργαλείο είναι η χτένα για τις ψείρες. Μετά τη θεραπεία, καλό είναι να χτενίζουμε το παιδί με τη χτένα κάθε δυο – τρεις μέρες για να απομακρύνουμε τυχόν εναπομείναντα παράσιτα ή τα αβγά τους.

Προαιρετικά, μετά τη θεραπεία, χρησιμοποιούμε προληπτικές αντιφθειρικές λοσιόν με έλαια που απωθούν και εμποδίζουν τη μόλυνση από κεφάλι σε κεφάλι. Η δράση τους βασίζεται σε φυτικά συστατικά, ωστόσο απαιτείται συστηματική χρήση για να μπορέσουν να προστατεύσουν αποτελεσματικά από τις ψείρες.

Εξίσου σημαντικό είναι να απολυμάνουμε με καυτό νερό (πάνω από 60 βαθμούς) ό,τι έρχεται σε επαφή με τα μαλλιά του παιδιού (σεντόνια, μαξιλαροθήκες, ρούχα, βούρτσες κ.λπ.). H θερμοκρασία αυτή σκοτώνει τις ψείρες και τα αβγά τους σε 3 έως 5 λεπτά.

Πηγή: imommy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια