GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ξάνθη: Το πρώην στρατόπεδο Αναλογίδη μετατρέπεται σε πολυθεματικό κέντρο ορεινής τουριστικής φιλοξενίας & θεραπευτικής ψυχαγωγίας ΑΜΕΑ

  O Δήμος Ξάνθης αποφάσισε την έγκριση της κατ’ αρχήν συμφωνίας μεταξύ του Δημάρχου Ξάνθης και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, να παραχωρηθ...

 

O Δήμος Ξάνθης αποφάσισε την έγκριση της κατ’ αρχήν συμφωνίας μεταξύ του Δημάρχου Ξάνθης και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, να παραχωρηθεί στον Δήμο στο σύνολο του το ακίνητο του πρώην Στρατoπέδου Αναλογίδη, εμβαδού 78 στρεμμάτων μαζί με τις κτιριακές εγκαταστάσεις, για τη δημιουργία πολυθεματικού κέντρου ορεινής τουριστικής φιλοξενίας και θεραπευτικής ψυχαγωγίας ΑΜΕΑ.

Επίσης, αποφάσισε την αποδοχή της ελάχιστης προβλεπόμενης από το Νόμο καταβολής ετήσιου τιμήματος ίσου με 49.000 ευρώ, το 5% της σημερινής αντικειμενικής αξίας του ακινήτου ως εκτός σχεδίου πόλεως Σταυρούπολης. Παράλληλα δέχεται τον καθορισμό χρονικού διαστήματος μίσθωσης σε 30 χρόνια.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε να γίνουν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες από το Δήμο Ξάνθης για την εκπόνηση του πλάνου ανάπτυξης και αξιοποίησης του Στρατοπέδου Αναλογίδη και της σχετικής οικονομοτεχνικής μελέτης, τα οποία θα έρθουν προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να υποβληθούν στην Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων μαζί με ότι άλλο απαιτείται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία προκειμένου η σχετική συμφωνία να εγκριθεί από το Συμβούλιο Άμυνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια