GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Αυτά τα νησιά κινδυνεύουν να «κοκκινίσουν» – Συνεδριάζει η Επιτροπή

Συναγερμός έχει σημάνει σε αρκετά νησιά καθώς έντονο προβληματισμό έχουν προκαλέσει στους ειδικούς, η έκρηξη κρουσμάτων.


Συναγερμός έχει σημάνει σε αρκετά νησιά καθώς έντονο προβληματισμό έχουν προκαλέσει στους ειδικούς, η έκρηξη κρουσμάτων.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ότι ο δείκτης θετικότητας (Rt) σε αρκετές περιοχές ξεπερνά το 4%, ακόμη και το 5%, γεγονός που κάνει το ενδεχόμενο νέων τοπικών lockdown να φαντάζει πιθανό

Στη σημερινή συνεδρίαση των Επιστημόνων θα γίνει αξιολόγηση της κατάστασης στα νησιά μας, και ενδεχομένως να υπάρξουν εισηγήσεις για νέα μέτρα έτσι ώστε να μην καταστεί ανεξέλεγκτη η κατάσταση.

Συγκεκριμένα, το ποσοστό θετικότητας (Rt) υπερέβη κατά πολύ το 4% σε τρία νησιά:

Πάρο: 5,51%
Μύκονο: 4,27%
Τήνο: 4,20%

Λίγο πιο χαμηλό είναι το ποσοστό θετικότητας σε Ρέθυμνο και Θήρα, όπου το Rt αγγίζει το 3,76% και 3,40%, αντίστοιχα. Tην ίδια ώρα, στο «κόκκινο» βρίσκεται η περιφερειακή ενότητα Νήσων (τα νησιά του Αργοσαρωνικού και τα Κύθηρα), με σύνολο θετικότητας 2,64%, αλλά και η Νάξος με 2,48%.

Συναγερμός σε Ίο, Πάρο και Κρήτη

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προειδοποίησε την Τετάρτη μέσω του ΣΚΑΪ ότι η κατάσταση στην Ίο είναι οριακή και ο κίνδυνος lockdown στο νησί είναι ορατός. Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων κοροναϊού, είναι ορατός ο κίνδυνος το νησί να «κλείσει» γιατί οι επιχειρηματίες δεν λαμβάνουν μέτρα.

Ήδη εφαρμόζεται σχέδιο εκτάκτου ανάγκης από την αστυνομία και την Πολιτική Προστασία σε Ίο και Πάρο για να συνδράμουν στην εφαρμογή των μέτρων και να αποφευχθεί το «κλείσιμο» του νησιού. Κρίσιμη είναι η επιδημιολογική κατάσταση και σε Μύκονο και Κρήτη.

Στην Ιό φτάνουν σήμερα από την Αθήνα, 30 αστυνομικοί, ομάδα ΟΠΚΕ και της Ασφάλειας. Στην Πάρο μεταβαίνει κλιμάκιο 15 αστυνομικών.

Στη ζώνη κινδύνου παραμένει η Κρήτη με 281 κρούσματα χθες, ενώ αυξημένος αριθμός μολύνσεων καταγράφεται στην Ρόδο (71), στη Ζάκυνθο (45), στη Χίο (41), στην Κέρκυρα (30), στη Λευκάδα (23) αλλά και στην Πάρο (22). Από πλευράς θετικότητας η Πάρος αναδεικνύεται πρωταθλήτρια με ποσοστό 5,51% μετά είναι η Μύκονος με 4,27% και ακολουθεί το Ρέθυμνο με 3,76%.

Τα «πράσινα» νησιά στον δείκτη θετικότητας

Η επιδημιολογική εικόνα δεν βρίσκεται στο «κόκκινο» σε όλα τα νησιά, καθώς υπάρχουν και εκείνα όπου ο δείκτης θετικότητας βρίσκεται κάτω από το 1%:

  • Θάσος: 0,09%
  • Κέα-Κύθνος: 0,17%
  • Σάμος: 0,44%
  • Ιθάκη: 0,46%
  • Ικαρία: 0,73%
  • Κεφαλονιά: 0,74%
  • Σποράδες: 0,88%
  • Σύρος: 0,92%

«Πράσινες» αναφορικά με τον δείκτη θετικότητας είναι και άλλες περιοχές, όπως η Χαλκιδική με 0,76% αλλά και η Πρέβεζα με 0,60%.

Δεν υπάρχουν σχόλια