GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Το Μήνυμα της Κυριακής και το πρόγραμμα του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ξάνθης

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΕΩΡΙΟΥ κ.κ. Π Α Ν Τ Ε Λ Ε Η Μ Ο Ν Ο


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ
ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΕΩΡΙΟΥ
κ.κ. Π Α Ν Τ Ε Λ Ε Η Μ Ο Ν Ο
Σάββατο 03-07-2021
  ΩΡΑ: 07:00-10:30 Θεία Λειτουργία εἰς τόν Ἱερό Καθεδρικό Ναό τῆς Τοῦ Θεοῦ Σοφίας.Χειροτονια πρεσβυτέρου.

Κυριακή 04-07-2021
  ΩΡΑ: 07:00-10:30 Θεία Λειτουργία εἰς τόν Ἱερό Ναό Ἁγίου Γεωργίου Μυρωδάτου.

Τρίτη 06-07-2021
  ΩΡΑ: 19:00-20:30 Μέγας Ἑσπερινός εἰς τόνπανηγυρίζοντα Ἱερό Ναό Ἁγίας Κυριακῆς Μύκης.

Τετάρτη 07-07-2021
  ΩΡΑ: 07:00-10:30 Θεία Λειτουργία εἰς τόν πανηγυρίζοντα Ἱερό Ναό Ἁγίας Κυριακῆς Δεκάρχου.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ «ΑΛΙΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ»

 

Ο Κύριος πρόκειται να επιλέξει τους στενούς συνεργάτες του για το τεράστιο έργο της αλλαγής, της μεταμορφώσεως και ανακαινίσεως του κόσμου. Δεν απευθύνεται γι’ αυτήν την εκλογή στους κύκλους των πλουσίων, των πολιτικών ισχυρών, των εντυπωσιακά ευσεβών του Ιουδαϊκού κέντρου της Ιερουσαλήμ, τους αναζητεί μέσα σ’ ένα περιβάλλον απλό με φυσικό ελεύθερο ορίζοντα, «παρά την θάλασσαν της Γαλιλαίας».

  Τι είδους ανθρώπους καλεί ο Χριστός για την ιστορική αναδημιουργία;

  Οι πρώτοι στους οποίους απευθύνεται είναι άνθρωποι της δουλειάς, άνθρωποι θετικοί και δραστήριοι. «Ήσαν γαρ αλιείς». Ψαράδες που παλεύουν με τα δίκτυα τους. Πάνω στην εργασία τους συναντά, πάνω σ’ αυτή τους προσκαλεί. Πρόκειται να τους αναθέσει δουλειά με απαιτήσεις και πρέπει να είναι ψημένοι, εργατικοί.

Όσοι αγωνίζονται με το αβέβαιο και ανήσυχο στοιχείο του νερού, χρειάζονται φυσική τόλμη, ταχύτητα στις κινήσεις και ενέργειες. Και οι τέσσερεις πρώτοι μαθητές που κοντά στην λίμνη της Γαλιλαίας κάλεσε ο Ιησούς ανταποκρίνονται με ιδιαίτερη ταχύτητα. «Οι δε ευθέως αφέντες τα δίκτυα, ηκολούθησαν αυτώ». Είναι άνθρωποι ενθουσιώδεις και τολμηροί, που καταλαβαίνουν πολλά και διαισθάνονται περισσότερα πίσω από τα λόγια, μπορούν με σωστό αισθητήριο να αναγνωρίσουν τον ηγέτη, να τον εμπιστεύονται και να τον ακολουθούν αισιόδοξα σε μεγάλα σχέδια.

  «Δεύτε οπίσω μου και ποιήσω υμάς αλιείς ανθρώπων». Ο Χριστός χρησιμοποιεί στην ριζικά νέα τους κλήση την λέξη «αλιείς» διότι από την προηγούμενη απασχόλησή τους θα πρέπει να αξιοποιηθεί η πείρα και το ήθος του αλιέως. Ο καλός ψαράς έχει ικανότητες και γνώση, που πρέπει να διατηρήσει ο «αλιεύς των ανθρώπων».

  Διαθέτει υπομονή και επιμονή. Ξέρει να περιμένει. Δεν αδημονεί για γρήγορα αποτελέσματα. Δεν απογοητεύεται από την αποτυχία της μιας η της άλλης προσπάθειάς του. Ξαναδοκιμάζει.

  Χρειάζεται καρτερία και αντοχή. Το νερά δεν είναι πάντα ήσυχα και όταν θυμώνουν δημιουργούν τρομερό κίνδυνο. Τα πλοία, τα δίκτυα, τα ξενύχτια, οι τρικυμίες θέλουν γερά κορμιά, γερά νεύρα, ψυχραιμία και καρτερικότητα.

  Ο καλός ψαράς έχει την αίσθηση της καταλληλότητας του χρόνου. Δεν είναι όλες οι ώρες το ίδιο κατάλληλες για ψάρεμα. Είναι σημαντικό για όποιον ευαγγελίζεται το λόγο του Θεού για όποιον προσεγγίζει ανθρώπους να διακρίνει σωστά, πότε πρέπει να μιλά, πότε να ενεργεί και πότε να σιωπά.

Δεν υπάρχουν σχόλια