GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ο ΥΕΘΑ για τις αποζημιώσεις προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων που επιχειρεί στον Έβρο

«Tο υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα συνεχίσει να λαμβάνει κάθε αναγκαίο μέτρο»


«Tο υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα συνεχίσει να λαμβάνει κάθε αναγκαίο μέτρο»
Ο προϋπολογισμός του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και συνακόλουθα του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) ενισχύεται με 3,4 εκατ. ευρώ που αφορούν σε έξοδα ημερήσιας αποζημίωσης προσωπικού.

Αυτό τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος απαντώντας σε ερώτηση, που κατέθεσε ο βουλευτής Κυριάκος Βελόπουλος με θέμα «Τιμήσαμε ξένους στρατιωτικούς που βοήθησαν στις πρόσφατες επιχειρήσεις αποτροπής εισόδου παράνομα εισερχόμενων αλλοδαπών στον Έβρο αλλά έχουμε αφήσει απλήρωτους τους Έλληνες στρατιωτικούς που συμμετείχαν σε όμοιες επιχειρήσεις, στην ίδια περιοχή». «Οι πιστώσεις», υπογράμμισε ο Ν. Παναγιωτόπουλος, «εγκρίθηκαν στο πλαίσιο των επιχειρήσεων που έλαβαν χώρα στον Έβρο, για την αντιμετώπιση της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης».

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε συνεργασία με το ΓΕΣ, «αναγνωρίζοντας την ουσιαστική, συνεχή και καταλυτική συνδρομή του προσωπικού που ενεπλάκη στις εν λόγω επιχειρήσεις για την προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και τη διαφύλαξη της εδαφικής ακεραιότητας, προέβη στην απονομή ηθικής αμοιβής και τιμητικού διπλώματος εξαίρετων υπηρεσιών, το οποίο επιδόθηκε σε ειδική τελετή» καθώς και «στη χορήγηση τιμητικής άδειας» διάρκειας δέκα ημερών, συμπλήρωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Εξάλλου, ο υπουργός, απαντώντας σε δεύτερη ερώτηση με θέμα: «Καθυστερούμενες αμοιβές και αποζημιώσεις του στρατιωτικού προσωπικού που επιχειρεί στα σύνορα του Έβρου» τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας «θα συνεχίσει να λαμβάνει κάθε αναγκαίο μέτρο, προς την κατεύθυνση της μέριμνας υπέρ του προσωπικού του, προβαίνοντας, όπου αυτό καθίσταται εφικτό, σε τακτικές και έκτακτες καταβολές αποζημίωσης, αναγνωρίζοντας τις ιδιαίτερες συνθήκες εργασίας που πηγάζουν από την αποστολή του και την ανάγκη διατήρησης υψηλού επιπέδου επιχειρησιακής ετοιμότητας».

Τη σχετική ερώτηση κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Τσίπρας, Λ. Αβραμάκης, Αθ. Αθανασίου, Τρ. Αλεξιάδης, Θ. Αυγέρη, Αλ. Αυλωνίτης, Σ. Βαρδάκης, Κ. Βέττα, Χρ. Γιαννούλης, Αν. Γκαρά, Θ. Δρίτσας, Κ. Ζαχαριάδης, Δ. Καλαματιανός, Χ. Καφαντάρη, Κ. Μάλαμα, Αλ. Μεϊκόπουλος, Κ. Μπάρκας, Αθ. Μωραΐτης, Ν. Παππάς, Π. Πολάκης, Π. Πούλου, Γ. Ραγκούσης, Ελ. Σκούφα, Χρ. Σπίρτζης, Θ. Τζάκρη, Αλ. Τριανταφυλλίδης, Σ. Φάμελλος, Δ. Χαρίτος και Μ. Χατζηγιαννάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια