GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Κρίμα! Μετά τη νίκη επί των Τούρκων, εκτός Ολυμπιακών Αγώνων η Εθνική, 97-72 η Τσεχία

Η Εθνική γνώρισε βαριά ήττα με σκορ 97-72 από την Τσεχία στον τελικό του Προολυμπιακού τουρνουά της Βικτώρια στον Καναδά και έμεινε εκτός Ολ...


Η Εθνική γνώρισε βαριά ήττα με σκορ 97-72 από την Τσεχία στον τελικό του Προολυμπιακού τουρνουά της Βικτώρια στον Καναδά και έμεινε εκτός Ολυμπιακών Αγώνων. Αντίθετα, στο Τόκιο θα βρεθούν οι Τσέχοι που θα αντιμετωπίσουν στον πρώτο όμιλο τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γαλλία και το Ιράν.
Τα… συμπτώματα που παρουσίασε στο παιχνίδι με την Τουρκία, έδειξε και στο ξεκίνημα με του ματς με την Τσεχία η Εθνική. Η Ελλάδα αιφνιδιάστηκε, δεν βρήκε λύσεις ούτε στην άμυνα, ούτε στην επίθεση με τους Τσέχους να αποκτούν γρήγορα μεγάλο προβάδισμα (20-6). Η… αφύπνιση για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι ήρθε από τον Λαρεντζάκη, ο οποίος με πέντε γρήγορους προσωπικούς του πόντους μείωσε σε 20-11. Πάντως η Εθνική δεν έδειξε ανάλογη συνέχεια. Μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου δέχθηκε 32 πόντους και με τους 22 που σημείωσε βρέθηκε να κυνηγάει το σκορ.

Ο Ρικ Πιτίνο στο δεύτερο δεκάλεπτο ανακάτεψε την τράπουλα και άλλαξε πρόσωπα και σχήματα προσπαθώντας να δώσει βοήθειες στους Έλληνες διεθνείς. Η Εθνική περιόρισε τους Τσέχους στο αμυντικό κομμάτι και βρήκε… μερικώς ρυθμό στην επίθεση μειώνοντας τη διαφορά μέχρι και τους τέσσερις πόντους (47-43). Παπαγιάννης, Λαρεντζάκης και Ρογκαβόπουλος έδωσαν λύσεις και ενέργεια, ωστόσο οι Τσέχοι με τρίποντο του Σέναλ στο τέλος του ημιχρόνου έκλεισαν το πρώτο μέρος με το υπέρ τους 50-43.

Η τρίτη περίοδος αποδείχθηκε καταστροφική για την Ελλάδα και καθοριστική για την τελική έκβαση του αγώνα. Μετά το 52-47, οι Τσέχοι έτρεξαν επί μέρους σκορ 24-6 και… εξαφανίστηκαν, καθώς προηγήθηκαν με 76-53! Οι Έλληνες διεθνείς έδειξαν αποσυντονισμένοι, χωρίς ιδέες στο παιχνίδι τους και χωρίς λύσεις στον επιθετικό πλουραλισμό των αντιπάλων τους. Στο 30’ οι Τσέχοι προηγήθηκαν 81-54 με τρίποντο του Μπάλβιν.

Το τέταρτο δεκάλεπτο εξελίχθηκε σε τυπική διαδικασία. Τα πάντα είχαν κριθεί με την Εθνική να συνεχίζει να κινείται σε ρηχά νερά. Το επί μέρους σκορ της τελευταίας περιόδου ήταν 18-16 υπέρ της Ελλάδας με τον Ρικ Πιτίνο να δίνει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες. Το ματς ολοκληρώθηκε με την Τσεχία να επικρατεί με το τελικό 97-72.

Δεν υπάρχουν σχόλια