GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Πρόστιμο 8.000 ευρώ στον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιάσμου επέβαλλε η Αστυνομία μετά από καταγγελία του Δήμαρχου Οντέρ Μουμίν!

Πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ στον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιάσμου και 3.000 ευρώ αντίστοιχα στον πρόεδρο του Ηλία Μπούκα επέβαλλε η Αστυνομία για πα...


Πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ στον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιάσμου και 3.000 ευρώ αντίστοιχα στον πρόεδρο του Ηλία Μπούκα επέβαλλε η Αστυνομία για παραβίαση των υγειονομικών πρωτοκόλλων το βράδυ του Σαββάτου 7 Ιουλίου, στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Προφήτης Ηλίας 2021». (σ.σ. Μετά από επώνυμη καταγγελία του Δήμαρχου Ιάσμου Οντέρ Μουμίν στην Αστυνομία με δυο φωτογραφίες!)!!

Το πρόστιμο αφορά τον χορό που πραγματοποίησαν αγκαλιασμένα τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μετά το πέρας της εκδήλωσης, η οποία αξίζει να σημειώσουμε ότι διοργανώθηκε διαδικτυακά και χωρίς την παρουσία κοινού, καθώς ο Πολιτιστικός Σύλλογος πειθάρχησε στα μέτρα που προέβλεπε η νέα ΚΥΑ που εκδόθηκε το βράδυ της Παρασκευής.

Ωστόσο, τα μέλη του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου αναμένεται να καταθέσουν ένσταση κατά της εγκυρότητας του προστίμου. Ο Ηλίας Μπούκας μιλώντας στη «Φωνή της Ροδόπης» χαρακτήρισε το πρόστιμο «παράνομο» καθώς όπως είπε «το ποσό των 5.000 ευρώ αφορά παραβίαση μέτρων από συλλόγους που βρίσκονται σε πλήρη αναστολή. Ο δικός μας σύλλογος δεν βρίσκεται σε πλήρη αναστολή καθώς πραγματοποιούνται εκδηλώσεις για παιδιά έως και 12 ετών, όπως ορίζει η ΚΥΑ. Επομένως, αν έπρεπε να επιβληθεί κάποιο πρόστιμο αυτό θα ήταν της τάξεως των 1.500 ευρώ και όχι των 5.000».

Αναλυτικότερα:
Τις αντιρρήσεις τους για το κορωνο-πρόστιμο των 8.000 ευρώ που τους επέβαλε η Αστυνομία εκφράζουν τα μέλη του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου δια στόματος του προέδρου του Συλλόγου Ηλία Μπούκα.

Το πρόστιμο επιβλήθηκε ύστερα από γραπτή καταγγελία του Δημάρχου Ιάσμου Οντέρ Μουμίν στον Υφ. Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ροδόπης και το Αστυνομικό Τμήμα Ιάσμου και αφορούσε στην ουσία τον χορό που έστησαν τα μέλη του Δ.Σ. το πρώτο βράδυ των εκδηλώσεων «Προφήτης Ηλίας 2021» στο Μουσείο Αγροτικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς στον Ίασμο.

Ωστόσο, η απόφαση της Αστυνομίας για την επιβολή προστίμου εγείρει ερωτηματικά καθώς τα μέλη του Συλλόγου πειθάρχησαν από την πρώτη στιγμή στα μέτρα της νέας ΚΥΑ, βάσει της οποίας επιτρέπονται μόνο εκδηλώσεις που απευθύνονται σε ανήλικους ηλικίας έως 12 ετών.

«Μόλις ενημερωθήκαμε για τη νέα ΚΥΑ αμέσως προσαρμόσαμε τις εκδηλώσεις μας και απαγορεύσαμε την είσοδο του κοινού στο χώρο», μας είπε ο κ. Μπούκας, ο οποίος πρόσθεσε ότι «το πρόστιμο επιβλήθηκε βάσει μιας γραπτής καταγγελίας του Δημάρχου που έγινε την επόμενη μέρα και αφορούσε την παρουσία των μελών του Δ.Σ., τα οποία ούτως ή άλλως παρευρίσκονταν στο σημείο καθώς ήταν οι διοργανωτές».

Μάλιστα, όπως είπε ο ίδιος, τις εκδηλώσεις κατά την πρώτη μέρα παρακολούθησαν διακριτικά Αστυνομικοί οι οποίοι αποχώρησαν χωρίς να επιβάλλουν τότε κάποιο πρόστιμο, το οποίο εν τέλει επιβλήθηκε κυριολεκτικά «κατόπιν εορτής» ύστερα και από την παραπάνω γραπτή καταγγελία.Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου εκφράζει επιπλέον τις αντιρρήσεις του και για το ύψος του προστίμου. «Το ποσό των 5.000 ευρώ αφορά παραβίαση μέτρων από συλλόγους που βρίσκονται σε πλήρη αναστολή. Ο δικός μας σύλλογος δεν βρίσκεται σε πλήρη αναστολή καθώς πραγματοποιούνται εκδηλώσεις για παιδιά έως και 12 ετών, όπως ορίζει η ΚΥΑ. Επομένως, αν έπρεπε να επιβληθεί κάποιο πρόστιμο αυτό θα έπρεπε να ήταν της τάξεως των 1.500 ευρώ και όχι των 5.000», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου ετοιμάζουν πλέον τις νομικές τους ενέργειες, με πρώτο βήμα την κατάθεση ένστασης για την ακυρότητα του προστίμου το οποίο χαρακτηρίζουν ως «παράνομο».

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι την πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων πραγματοποιήσαμε επιτόπιο ρεπορτάζ στο Μουσείο Αγροτικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς όπου διαπιστώσαμε και εμείς όντως άδεια καθίσματα και την παρουσία στο χώρο ελάχιστων ανθρώπων.

Λευτέρης Γλερίδης (Φωνή της Ροδόπης)  



 

Δεν υπάρχουν σχόλια